Entreegebouw Keukenhof, Lisse

VMRG leden
Kingspan Light + Air NL b.v.
Lieftink Geveltechniek B.V.
VMRG partners
Schüco Nederland BV
Solarlux Nederland BV
Opdrachtgever
St. Keukenhof
Architect
Mecanoo Architecten
Aannemer
Van Wijnen Dordrecht
Opleverdatum
Maart 2017
Provincie
Zuid-Holland
Projectbeheerder
Kingspan Light + Air NL b.v.

Over het project

De wereldwijd bekende bloemententoonstelling Keukenhof heeft een volledig nieuw entreegebouw dat zich kenmerkt door transparantie en daglichttoetreding. De totale luifel van de nieuwe entree heeft een afmeting van circa 115 x 30 meter en is onderdeel van het langgerekte entreegebouw waarin naast de kassa‘s, de toiletten, horeca, commerciële ruimten en kantoren gesitueerd zijn.

Glazen luifel
De luifel bevat zo‘n 140 houten frames, waarin 478 enkel glas ruiten zijn opgenomen. Het betreft volledig structureel uitgevoerde zadeldakconstructies, type Brakel® BA -4S, met een helling van 1°.  

Glasdaken kantoren
Voor daglichttoetreding zijn er in de kantoren en commerciële ruimten eveneens glazen daken toegepast. In deze - vier - glasdaken is zonwerend isolatieglas toegepast. Ook deze daken zijn structureel uitgevoerd. Alle glasdaken zijn voor reparatie en onderhoud beloopbaar uitgevoerd.

 

Gevel
Passend bij de openheid en transparantie van het ontwerp is de gevel voorzien van Solarlux vouwwanden in het restaurant en shopgedeelte. Dit biedt de exploitanten de mogelijkheid de ruimtes royaal te openen en een maximale verbondenheid met buiten te creëren.