Zaans Medisch Centrum (ZMC), Zaandam

VMRG leden
Rollecate Groep
VMRG partners
Agentor N.V.
Schüco Nederland BV
Opdrachtgever
Zaans Medisch Centrum - Zaandam
Architect
Mecanoo
Aannemer
BAM Utilliteitsbouw BV | Grote projecten Bunnik
Opleverdatum
Oktober 2016
Provincie
Noord-Holland
Projectbeheerder
Rollecate Groep

Over het project

Het Zaans Medisch Centrum is het eerste ziekenhuis in Europa dat volgens de Lean-methode is ontworpen, ontwikkeld en uitgevoerd. Alles wat is bedacht, heeft toegevoegde waarde voor de patiënt en voorkomt verspilling in tijd, afstand, materialen en geld.

De nieuwbouw heeft een vloeroppervlak van ca. 40.000 m2 en staat op het huidige terrein van het Zaans Medisch Centrum. Rollecate heeft aluminium kozijnen, ramen, deuren en vliesgevels geleverd voor het duurzame ZMC.

Het nieuwe ziekenhuis is gebouwd en ontworpen vanuit een healing environment voor de patiënt. Dit betekent dat patiënten en bezoekers het ziekenhuis beleven als een omgeving die positief bijdraagt aan het beter worden. Rollecate Groep, “Als het om gevels gaat!”.

Het ZMC heeft een slimme én veilige inrichting mede dankzij de 60 minuten brandwerende stalen Forster Presto deuren. Naast een brandveilig systeem is de Forster Presto-serie ook op esthetisch vlak een aanwinst en zijn de deuren een gecertificeerde oplossing op het gebied van veilig vluchten en ITS.

Het Zaans Medisch Centrum heeft het BREEAM-NL ‘Very Good’-certificaat (3 sterren) behaald.