Strijp S Blok 63, Eindhoven

VMRG leden
Van Hoesel Metalen Ramen Deuren en Constructiewerken BV
VMRG partners
Reynaers BV
Opdrachtgever
Spoorzone BV
Architect
Pauwert Architectuur
Opleverdatum
April 2017
Provincie
Noord-Brabant
Projectbeheerder
Van Hoesel Metalen Ramen Deuren en Constructiewerken BV

Over het project

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met lofts opgeleverd. Pauwert Architectuur ontwierp het meest zuidelijke Blok 63 met 101 lofts. Nieuwbouw met een industriële look.

Industrieel karakter
“Door hoge plafonds op 3,20 meter ogen zelfs de kleinste woningen ruimtelijk. Hoge ramen boven een balustrade reiken tot aan het plafond, zo vang je meer daglicht.” Grijze gietvloeren en betonnen plafonds dragen bij aan het industriële karakter, evenals de zwarte vensters. “Ik heb gekozen voor aluminium kozijnen vanwege de strakke uitstraling, die refereert aan de stalen fabrieksramen op Strijp-S.” Profileringen in het gemêleerde metselwerk rond de vensters geven het blok een stevig maar toch rank uiterlijk.

Slanke vensters
Dat industriële karakter wil de architect ook bereiken in de gevel: “Ik heb gekozen voor aluminium kozijnen vanwege de strakke en slanke uitstraling, die doet denken aan de stalen ramen van de oude fabrieksgebouwen op Strijp-S. Wat we belangrijk vonden is dat de deuren naar de balkons meer als ramen zouden ogen dan als deuren. Dat was mogelijk met het Reynaers Slim Line 38 systeem. We hebben voor een extra sterke poedercoating gekozen vanwege de nabijheid van het spoor. De kozijnen zijn mat zwart gemaakt om nog wat slanker en tactieler te ogen.” De balkondeuren zijn inderdaad zeer slank, net zoals de balkons zelf overigens.

Gevelbouwer P. van Hoesel heeft alle kozijnen vakkundig gemonteerd.