Nautique Living, Amsterdam

VMRG leden
Intal BV
Solarlux Nederland BV
VMRG partners
VPT Versteeg Perforeertechniek B.V.
ISD Benelux BV
Opdrachtgever
Bouwinvest Amsterdam
Architect
OZ Architecten
Aannemer
Pleijsier Bouw Genemuiden BV
Opleverdatum
Maart 2018
Provincie
Noord-Holland
Fotograaf
Constantin Meyer Fotografie
Projectbeheerder
VPT Versteeg Perforeertechniek B.V.

Over het project

Het nieuwe woningbouwcomplex De Werf op de NDSM Werf in Amsterdam bestaat uit 7 gebouwen met elk een eigen bouwstijl. Nautique Living maakt deel uit van een compleet nieuw plangebied met vele honderden woningen. Een levendig appartementencomplex met een hoge dichtheid, gericht op de jongere doelgroep. De setting is industrieël, de (gevel)materialen robuust. De geperforeerde cortenstalen gevel maakt Nautique Living tot een architectonische blikvanger. De complete gevelschil, inclusief dakopbouw en blinde gevel, is uitgevoerd in dit karaktervolle materiaal. Enkele bouwblokken zijn voorzien van balkonbeglazing. Deze flexibele beglazingsoplossing zorgt voor een extra isolatiebuffer, werkt geluidwerend en het inpandige balkon kan zo het hele jaar door gebruikt worden.  

 

 

Intal leverde bijna 4.500 m2 aan aluminium gevelelementen geleverd, maar liefst 670 elementen IT77 ramen en deuren en 295 m2 IT55 vliesgevel. In blok F is gekozen voor de standaard IT77 serie met vlak profiel en in  blok G is gekozen voor onze IT77 RS profielserie met verdiept profiel. Deze uitvoering benadert de staal-look en geeft extra karakter aan het pand. Het kozijn sluit qua esthetiek naadloos aan op de robuuste buitenschil. Voor de commerciële plint in beide blokken is de IT55-vliesgevelserie toegepast.

 

Nautique Living kenmerkt zich door een industriële uitstraling met tal van verschillende gebouwfuncties in de verschillende blokken A tot en met G. Elk blok heeft een unieke uitstraling die door OZ Architects perfect is doorgevoerd. Juist vanwege deze unieke uitstraling is er gekozen voor aluminium raam-, deur- en vliesgevelsystemen.

Het uiterlijk van de profielserie IT77 kan aangepast worden om aan de esthetische wensen en bouwtechnische eisen te voldoen zonder afbreuk te doen aan de technische prestaties. Nautique Living toont de veelzijdigheid van onze IT77 profielserie. Zo is in het al eerder opgeleverde blok A met 500 studentenwoningen de IT77 CS-serie toepast voorzien van verdekt liggende verborgen raamvleugels.