Prinses Maxima Oncologisch Centrum, Utrecht

VMRG leden
De Groot & Visser BV
VMRG partners
Eurolacke
Kawneer
Pilkington Nederland B.V.
Renson NV
Schüco Nederland BV
Smits Rolluiken en Zonwering B.V.
Opdrachtgever
Prinses Maxima Centrum Utrecht
Architect
Architectenbureau LIAG
Aannemer
Combinatie Pro Liberis
Opleverdatum
Juni 2018
Provincie
Utrecht
Projectbeheerder
De Groot & Visser BV

Over het project

Het Prinses Máxima Centrum is een nieuw nationaal kinderoncologisch centrum in Utrecht en is gebouwd door bouwconsortium ‘Pro Liberis’. Voor de gevels en zonwering is De Groot & Visser toegevoegd aan het team.

De vele, kleurrijke kozijnen van Kawneer (RT72) in het Labgebouw en Schüco vliesgevels (FW50) bij de entree, het restaurant, de loopbrug en het ‘rugzakje’ in het Zorgcentrum zorgen voor veel daglicht in het centrum. Om de warmte van de zon buiten te houden zijn zonwerende screens aan de buitenzijde en lichtwering aan de binnenzijde geplaatst. De automatisch aangestuurde screens zijn geïntegreerd in de gevel. De hoge afdekkappen en bekastingen zijn – net als het zetwerk - afgewerkt in 24 verschillende Sikkens kleuren wat het geheel bijzonder kleurrijk maakt.

De roostergevel op de vijfde verdieping van het Labgebouw is opgebouwd uit Renson roosters en Kawneer kozijnen. Een prachtig project waar met trots aan is meegewerkt.
 

De kleur is bepaald door de associaties die een ziekenhuis oproept. De witte gevel verwijst naar de witte jassen die de zorgprofessionals dragen. De gekleurde, verticale banden  verwijzen naar de gekleurde streepjescodes waarmee dna-wetenschappers werken. Het gebouw straalt door de vele kleuren optimisme en warmte uit. Perfect passend bij een gebouw waarbij de aandacht volop uitgaat naar het kind en het gezin.

 

Samen met Efté coating uit Eindhoven heeft EUROLACKE gezorgd voor de oppervlaktebehandeling van de gekleurde streepjescodes, de zogenaamde vinnen. Speciaal voor dit project zijn 25 specifieke SuperDurable kleuren in een matte uitvoering ontwikkeld en geproduceerd. De SuperDurable poedercoatings worden veelvuldig toegepast op aluminium en stalen architecturale componenten en kenmerken zich door maximaal glansbehoud en kleurvastheid. De poedercoatings voldoen aan kwaliteitslabels Qualicoat Class 2 en GSB Master. Voor dit schitterende gebouw was het belangrijk om een speelse, warme uitstraling te creëren. EUROLACKE is er bijzonder trots op een bijdrage te hebben geleverd aan het kleurrijke eindresultaat!