St. Antonius Ziekenhuis, Utrecht

VMRG leden
Van Hoesel Aluminium Kozijnen B.V.
VMRG partners
Schüco Nederland BV
Opdrachtgever
St. Antonius Ziekenhuis
Architect
Gortemaker Algra Feenstra, Rotterdam
Opleverdatum
Maart 2018
Provincie
Utrecht
Projectbeheerder
Schüco Nederland BV

Over het project

De ingang en de volledig glazen entreehal worden geaccentueerd door zes brede betonnen schijven met daartussen zeven glasvlakken van drie verdiepingen hoog. Bezoekers kunnen zich gemakkelijk oriënteren door de orthogonale opzet met twee kruisende hoofdassen, het gericht gebruik van daglicht, groen en de verschillende herkenbare karakters van de afdelingen. Het ziekenhuis heeft een sterke duurzaamheidsambitie. De vloeren zijn thermisch geactiveerd. De verlichting is voorzien van daglichtschakelingen en bewegingsmelders.