Crematorium Tilburg, Tilburg

VMRG leden
Zuid-Nederlandse Ramenfabriek BV
VMRG partners
Agentor N.V.
Opdrachtgever
Stichting Beheer Crematorium Tilburg
Architect
BO2 Architecten
Aannemer
Winters bouw en ontwikkeling Breda
Opleverdatum
December 2013
Provincie
Noord-Brabant
Projectbeheerder
Agentor N.V.

Over het project

Stichting Beheer Crematorium Tilburg e.o. verzorgt vanaf 1987 crematies in en rondom Tilburg. Het aantal crematies in 1999 was ten opzichte van 1987 bijna verdubbeld. Op basis van deze gegevens, de te verwachten toename van het aantal overlijdens en de tijdsduur van de aula diensten heeft een uitbreiding plaatsgevonden van het Crematorium. De uitbreiding hield in dat er een nieuwe aula, ontvangst- en condoleanceruimte met kantoren en nevenruimte is bijgekomen.

De nieuwe ruimten zijn onder andere voorzien van volledige luchtbehandeling, koeling, brandmeldinstallatie en geluidinstallatie. Veel aandacht is besteed aan de kwaliteit van het licht en het binnenklimaat. De kunstverlichting is zorgvuldig ontworpen en dient als aanvulling op het natuurlijke daglicht. In de aula is gekozen voor hanglampen die speciaal ontworpen zijn.

Naast de nieuwbouw is de bestaande aula met ontvangst- en condoleanceruimte voorzien van koeling en aanvullende luchtbehandeling.

Gezien het karakter van de activiteiten is speciale aandacht besteed aan de geluidisolatie, akoestiek en geluidproductie van de installaties. De grote slanke stalen Forster Unico deuren geven het gebouw een duurzaam karakter en dragen bij aan de geluidsisolatie en akoestiek