VMBO Campus DaCapo, Sittard

VMRG leden
Alhako Aluminiumindustrie BV
VMRG partners
Eurolacke
Opdrachtgever
DaCapo College
Architect
Povse & Timmermans Architecten B.V.
Aannemer
Mertens Groep Weert B.V.
Opleverdatum
Januari 2019
Provincie
Limburg
Fotograaf
Gerd De Lathauwer (Eurolacke)
Projectbeheerder
Eurolacke

Over het project

Het DaCapo College is gevestigd in Sittard en biedt alle vormen van vmbo aan. In 2019 is het bestaande gebouw van de Zuyd Hogeschool aan de Havikstraat te Sittard verbouwd en hebben vier van de zes locaties van het DaCapo College hier zijn intrek genomen. De renovatie behelsde 8.000 m2 en de nieuwbouw 2.900m2. Vandaag de dag huisvest de locatie ruim 1100 leerlingen. Architectenbureau Povse en Timmermans is verantwoordelijk voor het ontwerp en kleurkeuze. Alhako Aluminiumindustrie B.V. leverde en kleurde de gevelbeplatingen en vliesgevels.
 

Kleurrijke gevelplaten
Het te renoveren gebouw is op de trappenhuizen na volledig gestript en voorzien  van nieuwe kleurrijke gevelplaten die niet alleen meer licht doorlaten, maar die ook een zeer hoge isolatiewaarde hebben. De opvallende geelgroene kleuren van de gevelbeplating zijn geïnspireerd door de platanen die voor het gebouw staan: die laten gedurende de seizoenen soortgelijke kleuren zien.
 

Alesta® Superdurable poedercoatings
De geelgroene gevelplaten zijn voorzien van een Alesta® Superdurable Architectuur poedercoating, glanzend glad. De volgende kleuren zijn toegepast:

SD800C-6254727, RAL 110.80.60      
SD800C-1178827, RAL 100 90 40
SD800C-6254827, RAL 110 70 60
SD800C-6254927, RAL 110 90 35

De poedercoating op de gevelplaten moest zowel op esthetisch als op technisch gebied voldoen aan hoge eisen. ”Wij hebben de Alesta® Superdurable  poedercoating van EUROLACKE geadviseerd vanwege de UV- en weersbestendigheid. De Superdurable serie is Qualicoat klasse 2 en GSB Master gecertificeerd. De gevels van het DaCapo College zullen hun kleur en glans decennia lang behouden,” aldus Paul Reinders, Hoofd Productie bij Alhako Aluminium B.V.  
 

Polyester Architectuur poedercoatings
Ook de kleuren van de vliesgevels en deksels zijn weloverwogen gekozen. De vliesgevels zijn voorzien van een Alesta® Polyester Architectuur poedercoating in de kleur pure white, zijdeglans uitvoering. De deksels zijn uitgevoerd in de kleur Umbra Grey en afgewerkt met een Alesta® SuperDurable Architectuur poedercoating, glanzend glad. Polyester Architectuur zijn duurzame, loodvrije poedercoatings die specifiek geformuleerd zijn voor applicatie op aluminium profielen en panelen, staal en gegalvaniseerde substraten.

 

Meer weten over dit project? Klik dan hier.