New West, Amsterdam

VMRG leden
Aluvo Geveltechniek
VMRG partners
Kawneer
Schüco Nederland BV
Opdrachtgever
Gemeente Amsterdam
Architect
Olaf Gipser Architects
Aannemer
Heutink Bouwgroep
Opleverdatum
December 2019
Provincie
Noord-Holland
Projectbeheerder
Aluvo Geveltechniek

Over het project

INTEGRATIE VAN ARCHITECTUUR EN NATUUR
Gloednieuw, verpakt in mooie materialen, met een moderne uitstraling en stoere vormen, dat is New West. Het woongebouw New West kreeg zijn vorm op de tekentafels van het gerenommeerde architectenbureau van “Olaf Gipser Architects”. Hij bedacht een ontwerp met een stedelijk karakter, maar achter deze stedelijkheid is een gemeenschappelijke groene binnentuin gecreëerd.
Aluvo Geveltechniek produceert en monteert in opdracht van aannemer Heutink Bouwgroep B.V. de kozijnen en het glas.

De entree van New West is voorzien van een riante vide. Dit geeft het gebouw bij binnenkomst een bijzonder ruimtelijk aanzicht. Bij de toegangsdeur (hoofdingang) zijn de postboxen en het bellentableau gesitueerd. Niet alleen het hoge plafond, maar ook het zicht vanuit de hal op de mooie patio is een echte eye catcher.

De prachtige gevel van het gebouw New West bestaat uit moderne duurzame materialen. Zo worden de grote glaspuien van de buitengevel aan de Postjesweg uitgevoerd in brons kleurig aluminium, de betonelementen in een warme grijze tint en het metselwerk in een luxe donkere steen. Deze prachtige kleurencombinatie versterkt de elegante uitstraling van het gebouw en zorgt voor een prettige nuance gedurende de ver - schillende belichtingen tijdens de dag en het seizoen. De gevels aan de binnenhof van New West verwijzen naar natuurlijke materialen: transparant en geëmailleerd glas met nuances in lichte mint- en groentinten, zilvergrijs aluminium profielen en entreedeuren en bloemkozijnen van licht hout. Hierdoor vormen de gevels van de binnenhof een sensuele en speelse compositie van onbehandelde en natuurlijke materialen, zacht gevarieerde kleuren, lichtreflecties en spiegelingen.