Vandemoortele, Gent

VMRG leden
Vorsselmans NV
Opdrachtgever
Groep van Roey
Architect
RAU
Aannemer
Groep van Roey
Opleverdatum
Februari 2020
Provincie
Buitenland
Fotograaf
Liesbet Goetschalckx
Projectbeheerder
Vorsselmans NV

Over het project

Food Experience Center, Gent

Met de bouw van het ‘Food Experience Center’ begon Vandemoortele Group aan een boeiend hoofdstuk in zijn geschiedenis.  Voor het nieuwe hoofdkantoor in Gent koos het bedrijf voor activity based samenwerken. Vierhonderd medewerkers van Vandemoortele hebben er de ruimte om zowel individueel als in teams aan de slag te gaan. Klanten, consumenten, leveranciers en medewerkers kunnen er bovendien van de producten proeven. Met het innoverende centrum wil de groep zijn positie als leidende voedingsgroep onderstrepen. Het concept draagt het credo van Vandemoortele, ‘Shaping a tasty future’, helemaal uit.

De nieuwe corporate cultuur komt volledig tot zijn recht komen in het moderne complex, getekend door RAU architecten (Amsterdam). Het geheel is opgebouwd rondom een centraal atrium dat toegang geeft tot het ‘Food Experience Center’ en de verschillende kantoor- en vergaderniveaus.

Op duurzaamheidsvlak werd een Bijna Energie Neutraal gebouw gerealiseerd. Bovendien werd een BREEAM-certificatie nagestreefd met als ambitieniveau een score 'Excellent'. De stalen structuur van het gebouw is herbruikbaar dankzij geboute verbindingen en beton- en trapkernen die ontmantelbaar zijn. Deze demontabele stalen structuur werd ingepakt met een gordijngevelsysteem dat zelf ook modulair is. De structuur zal haar flexibel en adaptief karakter waarschijnlijk al snel kunnen bewijzen: Vandemoortele plant immers een uitbreiding van de nieuwbouw op korte termijn.