Krinkels, Breda

VMRG leden
Van Iersel Geveltechniek
VMRG partners
Aldowa
Opdrachtgever
Krinkels Groep
Architect
Paul de Ruiter architecten
Aannemer
Winters Bouw en Ontwikkeling
Opleverdatum
November 2019
Provincie
Noord-Brabant
Fotograaf
Bart van Hoek Architectuurfotografie
Projectbeheerder
Van Iersel Geveltechniek

Over het project

Het nieuwe hoofdkantoor van Krinkels in Breda is ontworpen door Paul de Ruiter Architects. Het gebouw is ontworpen volgens een geabstraheerde vorm van een boom en heeft een hoge mate van transparantie en minimalisme. Aldowa heeft bijgedragen aan de designgedachte van het gebouw.

 

Van Iersel Geveltechniek heeft mee gewerkt aan een transparant, energiezuinig gebouw met een hoogwaardige uitstraling dat perfect aansluit bij de duurzame en esthetische kernwaarden van de Krinkels groep.

 

De kracht van het gebouw schuilt zich in de eenvoudige opzet; de volledige glazen buitenschil. De 800 m2 kozijnen zijn voorzien van hoogwaardige geïsoleerde aluminium profielen AWS 90 / AWS 75 SI, met daarin gebogen, zonwerende triple beglazing in jumbo afmetingen om meer volume te creëren. Om aan de brandwerendheideis te voldoen zijn de binnen kozijnen voorzien van stalen profielen Förster Presto 50 EW30, getest volgens NEN6069.
 

De horizontale gevelbanden op de vloerrand van de onderbouw zorgen voor de onderbreking tussen het groene dak en de betonnen vloer, waardoor het oogt alsof het onderdeel is van de hoofdconstructie. Overgangen van recht naar rond gaan vloeiend in elkaar over door het vakmanschap van onze zetters, lassers en walsers. In de bovenbouw zijn zowel gevelbanden als plafondpanelen rond/gesegmenteerd uitgevoerd om het laswerk te minimaliseren, zonder dat het waarneembaar is.

Het eindresultaat is een zeer strakke gevelafwerking.