Forum II, Rotterdam

VMRG leden
Alkondor Hengelo BV
VMRG partners
Eurolacke
Opdrachtgever
Multi Vastgoed
Architect
OMA Architects
Aannemer
Sprangers Bouwbedrijf
Opleverdatum
Juli 2020
Provincie
Zuid-Holland
Fotograaf
OMA Architects en Laurens Kuipers Architectuurfotografie
Projectbeheerder
Eurolacke

Over het project

De voormalige kantoortoren van ABN-AMRO op de hoek van de Lijnbaan en de Koopgoot is getransformeerd tot een chique wooncomplex met 103 huurappartementen die verdeeld zijn over 10 woonlagen.  Onder de woonverdiepingen zijn winkels, horecagelegenheden en kantoren gevestigd. Door de uitgesproken architectuur van OMA Architects met de ronde balkons in de vorm van een bloemblad is deze woontoren een echte eyecatcher geworden in het hart van de stad.


2 kilometer aan (balkon)hekwerk en 6.500 m2 gecoat oppervlak
Al vanaf de tekentafel ontstond er een nauwe samenwerking met architectenbureau OMA. Er werd uitgebreid stilgestaan bij de materiaalkeuze en de gewenste functionaliteiten van het doorzicht in combinatie met de kleur en glans van de poedercoating.  Gerd De Lathauwer, technical sales manager bij EUROLACKE; “Tijdens de ontwerpfase  is het belangrijk binnen budget uit te werken welk conserveringssysteem zowel technisch als economisch het best presteert. Daarvoor moet je de architect zoveel mogelijk input geven met betrekking tot de gekozen materialen. Samen leg je de mogelijkheden bloot, de architect bepaalt uiteindelijk de finish.”

Twee lagen voor een optimaal resultaat


Het poedercoatingsysteem van EUROLACKE bestaat uit een zuivere epoxyprimer in combinatie met een duurzame en kleurrijke finish. Een epoxyprimer garandeert een milieuvriendelijke en uiterst krachtige bescherming tegen chemicaliën en vochtigheid. Voor de kleurrijke finish van het materieel levert EUROLACKE een Alesta® SuperDurable poedercoating in de kleur Signal White, ca. RAL 9003 in een matte uitvoering. 


Alesta® SuperDurable poedercoatings zijn specifiek geformuleerd voor projecten waarbij een lange levensduur en een uitstekende uv- en weersbestendigheid gevraagd worden. De poedercoatings voldoen aan kwaliteitslabel Qualicoat Klasse 2. Qualicoat is een kwaliteitslabel dat zich richt op proces- en productkwaliteit van poedercoatings op aluminium en gevelbouw. Poedercoatings die aan dit kwaliteitslabel voldoen staan garant voor vele jaren kleur- en glansbehoud.

www.eurolacke.nl

 

Alkondor verzorgde voor de appartementen de engineering, levering en montage van de aluminium kozijnen.