Woontoren de Syp, Utrecht

Opdrachtgever
VolkerWessels en Porten Development
Architect
OZ Architecture Amsterdam
Aannemer
Bouwbedrijf Wessels Zeist
Opleverdatum
Juli 2018
Provincie
Utrecht
Fotograaf
Wessels Zeist

Over het project

Woontoren de Syp aan de Van Sijpesteijnkade in Utrecht is een woonbestemming in een bijzonder stukje van Utrecht. Deze moderne en duurzame woontoren creëert woongelegenheid op een van de meest centraal gelegen locaties in Nederland. Met in totaal 266 appartementen op 30 verdiepingen met een totale hoogte van 90 meter is het een van de hoogste woongebouwen van Utrecht. Bijzonder is dat het monumentale pand aan de Van Sijpesteijnkade blijft staan en onderdeel is van de woontoren.

Het bijzondere in dit project is dat het gebouw over een bestaand monument heen is gebouwd. Het complex grenst aan het Forum, een “zwevend” stedenbouwkundig plein. Dit plein ontsluit diverse voorzieningen en complexen binnen het Stationsgebied. Op de begane grond zijn commerciële diensten te vinden maar ook als bergingen en voorzieningen voor het stallen van fietsen. Ook bevindt zich op de begane grond het monument. Dit monument strekt zich uit tot de 3e/4e verdieping en bevindt zich in het entreegebied. Op de 30e verdieping is een daktuin aangebracht.
 
VOS.NL, Metallbau Vos Vestiging Nederland heeft in nauwe samenwerking met bouwbedrijf Wessels Zeist de aluminium ramen, deuren, kozijnen en vliesgevels gerealiseerd.