Hoofdkantoor Van der Spek B.V., Vianen

VMRG leden
De Groot & Visser BV
VMRG partners
Kawneer
Prins Panelen B.V.
Renson NV
Schüco Nederland BV
Vetrotech Saint-Gobain Benelux
Opdrachtgever
Van der Spek Vianen B.V.
Architect
SchilderScholte Architecten
Aannemer
Bouwbedrijf Mulckhuyse Ameide
Opleverdatum
April 2020
Provincie
Utrecht
Fotograaf
Ronald Tilleman (SchilderScholte) en Frans van Mensfoort
Projectbeheerder
De Groot & Visser BV

Over het project

Nadat gerenommeerd importeur van bouwmachines Van der Spek Vianen B.V. in 2015 het buitenterrein volledig onder handen heeft genomen, was het in 2018 de beurt aan het kantoorgebouw.
 

“Realiseer een toekomstbestendige werkomgeving die comfortabel en familiair aanvoelt.” Met dit gegeven heeft architectenbureau SchilderScholte het bijna vijftig jaar oude hoofdkantoor van Van der Spek Vianen weten te transformeren in een levendig, remontabel en bijna energieneutraal gebouw waarin medewerkers zich thuis voelen.

Het kantoorpand uit de begin jaren ’70 was aan het einde van zijn levensduur en voldeed niet meer aan de huidige eisen. Tijdens de bouwkundige opname bleek dat de destijds geleverde staalconstructie nog in uitstekende staat verkeerde. In het eerste bouwteamoverleg werd dan ook besloten deze te behouden.
 

In opdracht van Bouwbedrijf Mulckhuyse Ameide heeft De Groot & Visser het nieuwe kantoorgebouw voorzien van 580 m² Schüco vliesgevel met 220 m² verdiepingshoge Kawneer ramen die een onbelemmerd uitzicht bieden op het tegenoverliggende terrein van het bedrijf, 47 stuks Solidscreens en 20 stuks Fixvents, een combinatie van rooster en screen geïntegreerd in het kozijn van Renson. VPT Versteeg heeft diverse aluminium gevelcassettes geleverd en gemonteerd die terug te zien zijn rondom het gebouw. Wat opvalt, is dat de cassettes zijn opgebouwd in donkere en lichte kleuren.
 

Gevelsysteem: VPT gevelsysteem speciaal voor het werk ontwikkeld
Hoeveelheid: ca. 500 m2 aluminium gevelbekleding en ca. 400 m1 aan zetwerken en dakkappen
Materiaal: aluminium voorzien van coating in diverse kleuren