Holiday Inn Express, Amsterdam-North Riverside

VMRG leden
JAZO Zevenaar BV
VMRG partners
Alumet B.V.
Schüco Nederland BV
Opdrachtgever
Odyssey Hotel Group
Architect
Dedato architecten en ontwerpers Amsterdam
Aannemer
Slavenburg Bouw Bergambacht
Opleverdatum
Juni 2020
Provincie
Noord-Holland
Fotograaf
MB VOS en JAZO/Kim van Tent

Over het project

Het grootste nieuwbouw hotel van hotelexploitant Oyssey Hotel Group in Europa is aan het water van het IJ in Amsterdam Noord verrezen. Het 45 meter hoge Holiday Inn Express Amsterdam ligt op slechts tien minuten lopen van de veerpont naar station Amsterdam Centraal. Het ontwerp is van de hand van Dedato architecten en ontwerpers uit Amsterdam. Het hotel bestaat uit twee torens van ruim 45 meter hoog en telt in totaal veertien verdiepingen waar 438 kamers te vinden zijn. In de plint is een ontbijtrestaurant , twee vergaderzalen en er zijn verschillende werkplekken te vinden. Metallbau Vos heeft in nauwe samenwerking met Schüco een profielsysteem ontwikkeld dat voldoet aan de wensen van de klant waarbij de detaillering, de slankheid en de vorm afgestemd zijn op het  architectonische ontwerp. Door de goudkleurig geanodiseerde profielen in combinatie met de zonwerende HR++ beglazing krijgt de gevel een rijke uitstraling.

 

JAZO mocht de deuren/puien en gevelbekleding verzorgen. In de gevel van het Holiday Inn Express hotel zitten geïsoleerde puien, bekleed met lines-36 opbouwroosters en gevelbekleding van JAZO. 
 

De bijna 11.000m2 gevelbekleding werd door Alumet geanodiseerd in de kleur AluGold03. Geanodiseerd aluminium heeft vele voordelen. Het is erg duurzaam en corrosiebestendig. Kleuren zijn UV-bestendig en daarom kleurecht. Geanodiseerd aluminium behoudt zijn metalen karater en kan makkelijk schoongemaakt worden. Het is onderdeel van de circulaire economie, omdat het 100% gerecycled en daarom herbruikt kan worden.