West 507, Rotterdam

VMRG leden
H. Baars BV
Intal BV
Opdrachtgever
Rockfield Real Estate
Architect
Mei architects and planners
Opleverdatum
Augustus 2020
Provincie
Zuid-Holland
Fotograaf
Tjerk van Duinen
Projectbeheerder
H. Baars BV

Over het project

West507 is de naam van de herontwikkeling van het Rijksmonument Oceaanhuis aan de Westzeedijk in Rotterdam. Dit voormalige kantoorgebouw uit 1909 van fabrikant Stokvis & Zn. (bekend van de Zundapp en Puch bromfietsen) in Delfshaven is getransformeerd tot 184 woningen. Het complex is uit meerdere lagen opgebouwd, waarbij de onderste drie voor het grootste gedeelte voor verschillende appartementen zal worden gebruikt. Er bevind zich, iets verstopt vanaf de weg kijkend, nog een opbouw met 22 appartementen.

 

Naast drie gestapelde stalen puien in het atrium maakte H. Baars alle raamkozijnen aan de buitenzijde rondom het gebouw met behulp van stalen stoeltjesprofielen. Hierdoor blijft de monumentale uitstraling van het pand behouden, maar krijgt het de kwaliteit en waarde van deze tijd. Op de overdekte binnenplaats is een kopie gebouwd van de oude stalen liftschacht.

 

Intal heeft voor de appartementen op het dak, alle aluminium kozijnen en vliesgevels geleverd. Daarnaast creëerde ze een nieuwe toegang tot het dak door een opmaat gemaakte oplossing. Ook hebben zij aluminium kozijnen bij entree Westzeedijk en entree Heiman Dullaertplein geplaatst.