Inntel Hotels Den Haag Marina Beach, Scheveningen

VMRG leden
Alkondor Hengelo BV
VMRG partners
Profimax BV
Schüco Nederland BV
Opdrachtgever
VolkerWessels Vastgoed
Architect
KCAP Architecten Rotterdam
Aannemer
Boele & Van Eesteren
Opleverdatum
Februari 2021
Provincie
Zuid-Holland
Fotograaf
Laurens Kuipers Architectuurfotografie
Projectbeheerder
Alkondor Hengelo BV

Over het project

Het ontwerp voor het hotel met wellness, zwembad, restaurant en bar binnen stedenbouwkundig plan Noordelijk Havenhoofd maakte deel uit van het door KCAP ontworpen stedenbouwkundig plan voor het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen.
 

Het hotel staat op de punt van het plangebied. Het gebouw heeft een sterke dynamische identiteit doordat het is ontworpen alsof er een zeilrace start vanuit de haven van Scheveningen. Zeilen die elkaar net niet raken, gebold door de wind. Effect wat bereikt wordt door verschillende zeefdrukpatronen op het neutraal zonwerende glas. Een hotel met een nautisch thema aan de havenmond. Het driehoekige volume wordt aan alle zijden verdeeld in ongelijke delen met diagonale lijnen. Zo ontstaat een gefacetteerd onderscheidend volume aan de boulevard. Vanuit alle hoeken oogt het gebouw anders. Een landmark in de wind.
 

Het hotel is verdeeld over 12 bouwlagen. In de kelder en plint bevinden zich de algemene ruimtes. De overige verdiepingen vormen het beddenhuis met in totaal 226 kamers. Onder het schuine dak bevinden zich de wellness faciliteiten en een zwembad.
 

In opdracht van Boele en Van Eesteren verzorgde Alkondor de ca. 6000 m² aluminium vliesgevels voor dit bijzondere project.