Byondis / Synthon, Nijmegen

VMRG leden
Van Iersel Geveltechniek
Opdrachtgever
Byondis
Architect
Broek Bakema architecten
Aannemer
Bouwbedrijf Berghege
Opleverdatum
December 2021
Provincie
Gelderland
Fotograaf
PlanProject BV
Projectbeheerder
Van Iersel Geveltechniek

Over het project

“Een prachtig project door de esthetica van detaillering en materiaalkeuze. Waarbij ook goed gelet is op het toekomstig, duurzaam onderhoud”.

 

Licht en luxe is wat het nieuwe kantoorgebouw van Bynondis uitstraalt op de Campus in Nijmegen. Het gebouw onderscheidt zich door de bijzonder stijlvolle vliesgevels.

Ter plaatse van de kantoren wisselen transparante en dichte stroken elkaar af. De kantoor gevel is opgebouwd uit bronskleurige vliesgevels profielen fabricaat Schüco FWS-50, voorzien van zonwerende HR++ beglazing en bronskleurige panelen voor de bewegende delen zijn AWS 70HI toegepast, deze verdiepte kliklijsten zorgen voor de verticale accentuering en dienen tevens als zonwering. De blikvanger is het atrium, centraal in het gebouw, opgebouwd uit een volledig transparante vliesgevel met alleen doorgetrokken verticale verdiepte kliklijsten. Door de transparantie is het getrapte atrium duidelijk herkenbaar in de gevel.