Streekverpleeghuis De Pol, Nijkerk

VMRG leden
Polybouw Aluminium BV
VMRG partners
Kawneer
Opdrachtgever
Beweging 3.0, Amersfoort
Architect
Oomen Architecten, Breda
Aannemer
Slokker Bouwgroep
Opleverdatum
Oktober 2015
Provincie
Gelderland
Projectbeheerder
Polybouw Aluminium BV

Over het project

Het oude gebouw van Streekverpleeghuis De Pol voldeed niet meer aan de gestelde eisen van deze tijd, vandaar dat Beweging 3.0 koos voor nieuwbouw. Het tijdloze maar toch uitgesproken ontwerp leverde Oomen Architecten. Met name de ronde vormen van het gebouw waren uitvoeringstechnisch een interessante uitdaging voor aannemer Slokker Bouwgroep en gevelleverancier Polybouw. Het project is uitgewerkt met de profielen van Alcoa | Kawneer.

Wonnink Zonwering heeft woonzorgcentrum De Pol voorzien van 262 stuks buitenzonwering. Hiervan zijn  57 stuks screens met ronde kast, gesegmenteerd gemonteerd in de glooiende gevel van het centrale gebouw, alle elektrisch bediend. Het screendoek met een g -waarde heeft van 0.10 en een glare control klasse 3, helpt het energiegebruik omlaag te brengen. Daardoor draagt de zonwering bij aan de duurzaamheid van het gebouw.