Hogekwartier, Amersfoort

VMRG leden
Polybouw Aluminium BV
VMRG partners
Alucol
Opdrachtgever
De Alliantie
Architect
Jeroen Schipper Architecten
Aannemer
Slokker Bouwgroep
Opleverdatum
September 2016
Provincie
Utrecht
Projectbeheerder
Alucol

Over het project

De nieuwe wijk het Hogekwartier is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Amersfoort en woningcorporatie de Alliantie. Hier worden vanaf eind 2013 circa 850 nieuwe woningen gebouwd. Het gebied rond de Hogeweg in Amersfoort ondergaat de komende jaren een complete verandering.

Deze traverse, de Buurtas genoemd, wordt aan de westzijde begrensd door 2 bouwblokken, die tezamen de nieuwe entree tot het centrum markeren. Het eerste bouwblok dat wordt gerealiseerd aan de Buurtas, ten noorden van de Hogeweg, wordt ontworpen door JSA, in opdracht van de Alliantie.

Dit eerste plandeel bestaat uit een mix van verschillende functies en bouwdelen, in de vorm van een gesloten bouwblok dat op een verdiepte parkeergarage, rondom een groene binnenruimte is gelegen. Het totale programma bestaat uit 90 huur- en koopwoningen, een hostel voor drugsverslaafden voor het Leger des Heils en bedrijfsruimten en kleinschalige commerciële voorzieningen in de plinten aan de Buurtas en de Hogeweg. BWB-Alucol anodiseerde in opdracht van Polybouw voor dit project profielen en plaatwerk. De toegepaste kleuren zijn A3 champagne, C32 brons en geborsteld naturel.