Geveltechniek Constructie

Waarom deze cursus?

In deze cursus komen alle aspecten aan de orde die nodig zijn voor een verantwoord ontwerp van de gevels. Ontwerpen met het oog op wind- en waterdichtheid, luchtdoorlatendheid, thermische isolatie en koudebruggen wordt tot in detail uitgelegd. De manier van toetsen en meten van wind-, water- en luchtdichtheid komen uitgebreid aan bod.
Bouwkundige aansluitingen en het omgaan met bewegingen van de gevel door temperatuursveranderingen en de wijze van montage zijn zaken waar bij het ontwerpen van gevels rekening moet worden gehouden.

Resultaat

Na het succesvol afronden van de cursus:

  • heb je kennis van alle facetten op het gebied van het construeren van gevelelementen, vliesgevels, ramen, deuren, puien, materialen en algemene mogelijkheden 
  • ben je een goede gesprekspartner van ontwerpers, opdrachtgevers en architecten

 Aan de orde komen:

  • wind- en waterdichtheid van de gebouwschil
  • geveltypen en gevelconstructies (ramen, kozijnen, warm-koud gevels, vliesgevels unitised façades, tweede-huid gevels en gevelbekledingen)
  • waterhuishouding van raam- en gevelsystemen
  • bouwkundige afdichtingen; afdichtingsprincipes en afdichtingstechnieken                  
  • windbelasting en luchtstromingen; meting van de luchtdoorlatendheid vangevelelementen; classificatie volgens de normen EN 12207 en EN 12152          
  • thermische invloeden; thermische uitzetting en thermische spanningen 
  • gevelschade, bouwfouten
Voor wie?

Voor iedereen die zich met het ontwerpen van gevels bezig houdt of gaat houden.

Ben je (aankomend) constructeur, engineer, werkvoorbereider of vervul je een commerciële functie, je krijgt met deze cursus een degelijke kennis mee die nodig is bij het ontwerpen van gevels.

De opleiding is niet alleen bedoeld voor leden van de VMRG. Integendeel. De opleidingen van de VMRG Academy  zijn (open) opleidingen voor iedereen die een mooie toekomst binnen, of in samenwerking met, de gevelbouw na streeft.

Subsidie

Is je bedrijf aangesloten bij het OOM? Dan kun je in aanmerking komen voor de PTT subsidie regeling. Je dient dit vooraf zelf bij het OOM aan te vragen. Voor meer informatie zie www.oom.nl.

Klik op 'Aanmelden' om de meest actuele cursusinformatie te vinden. Je meldt je dan nog niet direct aan.