7 maart 2022

Consequenties Russische invasie Oekraïne voor ondernemers

De Russische invasie in de Oekraïne heeft ongetwijfeld ook voor de gevelbouw consequenties. Het heeft zijn weerslag op onder meer de prijzen van metaal en energie en het is onzeker welke consequenties dit verder met zich meebrengt. Onderstaand treft u een aantal veelgestelde vragen met antwoorden voor ondernemers die RVO en VNO-NCW op een rijtje hebben gezet.

De Europese Unie heeft een aantal sancties ingesteld tegen Rusland. Op de website van de RVO, het overheidsagentschap voor ondernemers, vindt u hier meer informatie over: Informatie over sancties Rusland Ook vindt u daar een aantal veelgestelde vragen van ondernemers: Situatie Rusland / Oekraïne en zakendoen Heeft u zelf een andere vraag, dan kunt u terecht bij het Ondernemersloket Sancties Rusland
Ook koepelorganisatie VNO-NCW heeft antwoorden gemaakt op een aantal veelgestelde vragen over de gevolgen voor ondernemers.

De VMRG riep al eerder partijen op om in gesprek te blijven over prijzen en levertijden. In deze situatie wordt dit verzoek alleen nog maar sterker.