25 januari 2022

Cradle to Cradle certificering voor glasproducten van Pilkington Nederland

Pilkington Nederland is bijzonder trots op de onlangs behaalde cradle to cradle certificering op een breed scala van haar isolatieglasproducten. Uniek is dat Pilkington Nederland de eerste producent is met een ZILVER certificaat op de meeste isolatieglas samenstellingen.

Het Cradle to Cradle certificeringssysteem beoordeelt de duurzaamheidsaspecten van een product gedurende de hele levenscyclus. Voor de certificering, moeten producten voldoen aan diverse eisen in vijf verschillende categorieën met betrekking tot gezondheid en milieuvriendelijkheid: veilig en gezond materiaalgebruik, hergebruik van materialen, hernieuwbare energie, duurzaam waterbeheer en sociale aspecten. 

Het zilver certificaat is van toepassing op alle dubbel en triple isolatieglas combinaties met een Pilkington Optitherm™ S3 of Pilkington Optitherm™ S1A coating alsmede alle Pilkington Suncool™ coatingen van Pilkington Nederland in combinaties met enkel of gelaagd glas. Uitzondering zijn combinaties met een zwart aluminium afstandhouder en combinaties met siliconen randafdichting welke vallen onder het brons certificaat.
Met deze cradle to cradle certificering geeft Pilkington Nederland verder vorm aan haar duurzaamheids-doelstellingen en de ambitie om de meest duurzame partner in glasoplossingen te zijn in de markt. 

Martijn Rietveld, commercieel manager Pilkington Nederland: “Pilkington Nederland heeft een duidelijke visie m.b.t. de verduurzaming van haar processen en producten. Glas speelt een belangrijke rol in de verduurzaming van de bebouwde omgeving. Tegelijkertijd nemen wij ook onze verantwoordelijkheid om tot een verlaging van onze milieu-voetafdruk te komen. We zien daarnaast steeds meer interesse en vraag naar duurzame producten en certificeringen van onze klanten. We vinden het daarom belangrijk om met Cradle to Cradle een stap extra te zetten en gelijk voor een zilver certificaat te gaan samen met onze toeleveranciers. Hierbij bieden wij onze klanten de hoogst gewaardeerde glasproducten op dit moment vanuit het C2C perspectief”.