4 maart 2020

Duco biedt totaaloplossingen voor BENG-woningen tijdens Building Holland

Dat de ventilatiebranche constant in verandering is wist u al. Maar wist u ook dat zonaal en dus per ruimte ventileren naargelang de nood voorop staat bij Duco? Ventilatie met vraag- en zonesturing dragen immers bij tot een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Duco toont daarom tijdens Building Holland 5 slimme BENG-proof totaaloplossingen. En dit voor zowel renovatie, nieuwbouw, collectief-, actief-, als passief wonen.

Slimme vraagsturing

Om een renovatie of nieuwbouw toekomstbestendig te maken zijn ingrijpende maatregelen nodig. Op de beursstand onderstreept ventilatiespecialist Duco het belang van een optimaal binnenklimaat. Een vraaggestuurd ventilatiesysteem biedt tal van voordelen. Door het drastisch verminderen van ventilatielucht als gevolg van vraagsturing per ruimte, is er veel minder warmteverlies. De vraaggestuurde natuurlijke ventilatiesystemen van Duco zijn hierdoor uitstekend te combineren met een warmtepomp en vloerverwarming. Extra luchttoevoerkanalen zijn bovendien niet nodig, terwijl er toch lokaal geventileerd kan worden. Een win-win situatie!

Geïntegreerde zonesturing

Volgens BENG is ventileren mogelijk met zowel een C- als D-systeem. Duco toont tijdens Building Holland van beide systemen een intelligente variant met zonesturing: de DucoBox Focus binnen systeem C en de DucoBox Energy Premium binnen systeem D. Binnen systeem C vervolledigt de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco het aanbod met zonesturing. De werking van het systeem gebeurt volledig automatisch door geïntegreerde regelkleppen. De eindgebruiker hoeft geen handeling uit te voeren doordat de CO2 sensoren de activiteiten per zone meten. Vervolgens wordt automatisch in die zone de ventilatie verhoogd waardoor verse lucht in de juiste temperatuur en in de juiste hoeveelheid wordt toegevoerd in de desbetreffende ruimte. 

Vraaggestuurde dakventilator

Binnen de collectieve afvoer wordt de vraaggestuurde dakventilator Duco RoofFan warm onthaald als nieuwkomer. De gloednieuwe dakventilator werd specifiek ontwikkeld voor renovatie- en nieuwbouwprojecten met 6 tot 12 appartementen. De Duco RoofFan ventileert zowel centraal, als zonaal per ruimte. De dakventilator heeft een capaciteit van 2400m3/h bij 150Pa en verbruikt dankzij de geavanceerde motor gemiddeld tot 55% minder energie.  Samen met de intelligente regelklep Intelli Air Valve garandeert de drukgestuurde dakventilator een slimme vraaggestuurde ventilatie op basis van CO2- en vochtmeting binnen het gehele gebouw.

Compacte WTW-unit

Ook de compacte en lichte variant als uitbreiding binnen systeem D, de DucoBox Energy Comfort, maakt tijdens Building Holland zijn debuut. Deze WTW-unit bevat alle nieuwste software en is perfect links/rechts uitwisselbaar, zonder fysische ingrepen. De links/rechts uitwisseling gebeurt 100% softwarematig dankzij het gepatenteerde principe van de dubbele by-pass. Deze compacte box is met zijn in te stellen capaciteit tot 325 m3/h dé balansventilatie-oplossing voor appartementen en compacte woningbouw. De dynamische luchtverdeelfilters zorgen, samen met de slimme vraagsturing op basis van CO2 en vocht, voor een uitzonderlijk rendement binnen dit compact toestel.

Van 24 t/m 26 maart 2020 vindt Building Holland plaats in de RAI Amsterdam. Het Duco team heet u van harte welkom in hal 10, stand 33 om kennis te maken met de slimme vraaggestuurde systemen. 
Bestel uw tickets hier