25 februari 2020

Duco breidt aanbod balansventilatie uit

Wist u dat de DucoBox Energy Premium er een klein broertje heeft bij gekregen? De DucoBox Energy Comfort. En klein, dat mag u letterlijk nemen. Het gaat om een compacte en lichte variant als uitbreiding binnen het aanbod balansventilatie. Met een capaciteit tot 325 m³/h vormt deze nieuwe WTW-unit dé oplossing binnen projectbouw. 

De vraagsturing van de DucoBox Energy Comfort op basis van CO2 en vocht resulteert in een intelligente en energiezuinige werking. Het resultaat: een gunstige energiefactuur! Dit ventilatiesysteem is met andere woorden zeker interessant voor de eindgebruiker. Maar ontzorgt ook de installateur maximaal. En dat om verschillende redenen. Samen met de slimme vraagsturing zorgen de Dynamic Airflow luchtverdeelfilters voor een uitzonderlijk rendement binnen dit compacte toestel. Ook zijn alle bestaande Duco-sensoren en/of bedieningsschakelaars compatibel met de nieuwe ventilatie-unit door het modulaire principe. De DucoBox Energy Comfort is uitbreidbaar met een Communication Print. En net daarom future proof! Op dat moment is een standaard integratie in Niko Home Control en Q-bus gegarandeerd. En zijn koppelingen richting domoticasystemen via ModBus of ethernet mogelijk. 

Dit lichtgewicht weegt slechts 21 kg! Of hoe iemand dit perfect alleen monteren kan. Bijkomend zorgt de automatische inregeling voor een snelle installatie van het toestel. En dat door de drukmeting via interne sensoren. Gevolg? Een tijdswinst van 50 % voor de installateur. Door een handige kopieerfunctie in de software is het mogelijk om binnen seriematige bouw de instellingen over te nemen binnen een gelijkaardige woning. En opnieuw vertaalt zich dat in tijdswinst voor de installateur. Fysische ingrepen? Niet nodig. De links/rechts uitwisseling gebeurt 100 % softwarematig dankzij het gepatenteerd principe van de dubbele by-pass. De softwarematige uitwisselbaarbaarheid maakt van deze laagdrempelige WTW-unit een zeer eenvoudig te bestellen product voor de installateur (1 referentienummer). 

Benieuwd naar dit compacte balansventilatietoestel? Ontdek de DucoBox Energy Comfort tijdens Building Holland in Hal 10, Stand 33.