14 maart 2023

Façadis Gevelbouw ontvangt VMRG Keurmerk op basis van de BRL 2701

Façadis Gevelbouw is het eerste bedrijf dat de nieuwe kwaliteitskeuring op basis van de BRL 2701 met glans doorstaan heeft. Henk Zoontjens (links) overhandigde het VMRG Keurmerk certificaat aan Edwin Muller. Per 1 januari jl. is het VMRG kwaliteitssysteem versterkt in de vorm van door accreditatie geborgde productkwaliteit op basis van de BRL 2701. Hierdoor zijn de VMRG bedrijven goed voorbereid op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.

In de Algemene ledenvergadering van 19 september 2022 hebben de VMRG leden unaniem positief besloten over deze versterking van VMRG Keurmerk Kwaliteitssysteem. Dit betekent dat de minimale productkwaliteit door accreditatie geborgd wordt op basis van de BRL 2701, de Beoordelingsrichtlijn voor metalen gevelelementen. 

Enkele jaren geleden was al een bouwplaatskeuring toegevoegd aan de keuringen die elk VMRG lid krijgt. Ook deze keuring speelde al in op de wijzigingen in de wetgeving. De nieuwe wet vraagt ook om een opleverdossier. Afgelopen jaar is het kwaliteitssysteem zo ingericht dat elke gevelbouwer met het VMRG Keurmerk zorgt voor een gedegen VMRG Keurmerk opleverdossier gevelbouw. De kwaliteit van het hele proces, van engineering, productie tot en met montage, wordt gecontroleerd en vastgelegd in dit dossier. Door het VMRG kwaliteitssysteem te versterken in de vorm van door accreditatie geborgde productkwaliteit op basis van de BRL 2701 zijn de bedrijven nog beter voorbereid op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.