1 maart 2023

Hydro rondt overname van Hueck af

Op 28 februari jl. heeft Hydro de overname van Hueck afgerond na goedkeuring door de mededingingsautoriteiten in Duitsland en Oostenrijk. De overname versterkt de positie van Hydro Building Systems in Europa en is een aanvulling op de activiteiten.

Hueck is een familiebedrijf en leverancier van aluminiumsystemen en geëxtrudeerde aluminiumprofielen met hoofdzetel in Lüdenscheid, Duitsland.  Het bedrijf telt 500 werknemers, heeft twee extrusiepersen en een gieterij. Hueck heeft twee business units: Extrusion en Systems.
In de Europese markt voor bouwsystemen heeft Duitsland het grootste segment. Nu heeft Hydro er vijf extrusie- en drie recyclingbedrijven en in totaal 2000 medewerkers. Dat is inclusief 200 technici die gespecialiseerd zijn in het creëren van oplossingen voor ramen, deuren en gevels voor de bouwsector.

“Samen, als één bedrijf, blijven we onze duurzaamheidsstrategie verder uitdiepen met koolstofarme oplossingen. We versterken onze digitale aanpak om klanten efficiënt te kunnen ondersteunen, evenals onze research naar innovatieve oplossingen. Onze missie blijft ongewijzigd, we zetten vol in om onze klanten te helpen bij het vinden van nieuwe opportuniteiten en het realiseren van hun bouwprojecten. We kijken ernaar uit om onze nieuwe collega's te ontmoeten en samen zullen we nieuwe hoofdstukken schrijven aan onze gemeenschappelijke geschiedenis,” aldus Senior Vice President Henri Gomez, die aan het hoofd staat van Hydro Building Systems.