11 mei 2023

ILS VMRG Metalen Gevel opgenomen in ILS Configurator

Deze week werd de ILS (informatieleveringsspecificatie) Configurator gelanceerd. Dit is een  tool, die door alle partijen in de branche gebruikt kan worden en informatie-uitwisseling op projecten verbetert. In de ILS Configurator is de ILS VMRG Metalen Gevel opgenomen.

Al jaren geleden heeft de VMRG de handschoen opgepakt om op brancheniveau eenduidige afspraken rondom BIM te maken. In samenwerking met haar leden is toen de VMRG BIM werkgroep in het leven geroepen. Dit resulteerde in de ILS Gevel, die ontwikkeld is door de VMRG BIM werkgroep. Deze ILS Gevel is onder de naam ILS VMRG Metalen Gevel opgenomen in de ILS Configurator. Met de ILS VMRG Metalen Gevel wordt op een efficiënte, eenduidige en gestructureerde manier informatie uitgewisseld over gevels. 

Stefan van Dijk, BIM coördinator bij Kolf en Molijn en Rollecate, heeft als lid van de VMRG BIM werkgroep aan de wieg gestaan van de ILS Gevel, nu ILS VMRG Metalen Gevel. Hij was ook nauw betrokken bij de totstandkoming van de ILS Configurator die volgens hem “veel gaat betekenen voor de gevelbranche”. Lees hier meer over