21 juli 2020

Inschrijving Glas Award 2021 van start

Iedereen die betrokken is bij de totstandkoming van een glasproject (architecten, producenten, glasbedrijven, aannemers etc.) kan zich nu inschrijven voor de Glas Award 2021 via www.glasaward.nl! In 2019 won het Poortgebouw van Hoog Catharijne in Utrecht de glas award. Wordt het gebouw waar u aan heeft meegewerkt de volgende winnaar? 

De Glas Award wordt toegekend aan een bijzondere toepassing van vlakglas, een innovatief product of een spraakmakend proces of initiatief in de vlakglassector. Maar ook product- of organisatorische innovaties, evenals elk ander succesvol initiatief worden verzocht om in te schrijven (bijvoorbeeld ter promotie van de toepassingen van vlakglas in het in- of exterieur). Alleen projecten die gerealiseerd zijn in Nederland mogen aangemeld worden. Aanmelden kan tot 1 december 2020.

Maximaal worden drie inzendingen genomineerd voor de Glas Award. Dit gebeurt door een onafhankelijke jury. De jury heeft ook dit jaar veel aandacht voor kleinere initiatieven en projecten. De leden van Vakgroep GLAS brengen hun stem uit op de genomineerde bedrijven en bepalen hierdoor de winnaar van de Glas Award. 
Ook worden er een Innovatie Award en, indien van toepassing, een Aanmoedigingsprijs uitgereikt. Deze Awards worden bepaald door de jury, de uitreiking vindt plaats op 18 maart 2021.

De onafhankelijke jury van de Glas Award bestaat uit: Peter van Rhede (voorzitter), Peter van Dijk van Kenniscentrum Glas, Edwin Groot van Stichting Klantgericht Bouwen, Mathijs van de Vliet van Adviesbureau Köhler Peutz BV en Jan Belis van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de Universiteit Gent.