30 oktober 2019

Intal krijgt opdracht Tergooi ziekenhuis

In opdracht van BAM Bouw & Techniek Grote Projecten gaat Intal ruim 7.000 m2 aluminium gevelelementen uit de IT55 en IT77 profielseries produceren en leveren voor de bouw van het Tergooi ziekenhuis. Bouwcombinatie BAM-Kuijpers VOF is geselecteerd door Tergooi als bouwteampartner voor de nieuwbouw van het Tergooi ziekenhuis in Hilversum. 


Healing environment

Momenteel is het Tergooi ziekenhuis verdeeld over twee locaties. In 2011 is besloten om de medische zorg van Hilversum en omgeving onder te brengen in een nieuw ziekenhuis op één locatie. Op 30 september is de bouw van het Tergooi ziekenhuis gestart. Het karakteristieke bos van de Monnikenberg bepaalt de sfeer en de identiteit van het gebied. De nieuwbouw staat straks letterlijk en figuurlijk in het bos. Samen met de patio’s wordt het gebouw van alle kanten omringd door groen wat bijdraagt aan een ‘healing environment’.


Projectmatige oplossing

Binnen de aluminium IT77 profielserie heeft Intal speciaal voor dit project in samenwerking met BAM en Wiegerinck architecten een projectmatige oplossing ontwikkeld. Door de strakke afwerking van de kozijnen tegen het prefabbeton worden er positieve resultaten behaald; het levert een kostenbesparing op, tijdwinst en een hogere esthetische kwaliteit.