25 oktober 2019

Licht op groen voor nieuwe kantoren Duco

Duco inspireert, innoveert en … investeert. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1991 gaat het de ventilatie- en zonweringspecialist voor de wind. Zowel de omzet als het aantal medewerkers zitten onophoudelijk in stijgende lijn. De gevolgen laten zich raden, want om het personeel te kunnen huisvesten, is er dringend nood aan uitbreiding van de bestaande infrastructuren. 

Een nieuw kantorencomplex is een logische stap. De bedrijfssite met een totale oppervlakte van 101.000 m² is nagenoeg volgebouwd. In vier jaar tijd steeg de omzet immers met 111 % en wierf het bedrijf 123 extra werkkrachten aan. Bovendien werd recent een nieuw logistiek centrum gebouwd, waarbij ook de komst van een nieuw volautomatische poederlakkerij een feit was. Ook het bestaande zonnepanelenpark werd verdubbeld tot 6.015 panelen die de hele site op die manier energieneutraal maakt op het vlak van elektriciteitsbehoefte. Dat alles was de voorloper van de grootschalige uitbreiding van de bedrijfsinfrastructuur met een hypermodern burelencomplex, goed voor een totale oppervlakte van 7.500 m² kantoorruimte, waarmee afgelopen zomer gestart werd.

Optimaal werkklimaat

Naast oog voor esthetiek en een strakke architectuur, wordt het nieuwe burelencomplex voorzien van de nieuwste duurzame technieken die zorgen voor een energieneutraal gebouw. Zo wordt er gebruik gemaakt van een ingenieus systeem van geothermie met betonkernactivering voor het verwarmen en koelen. Dat vormt samen met een slim systeem van vraaggestuurde natuurlijke ventilatie en intensieve nachtventilatie voor een aangenaam en bovenal gezond werkklimaat. Absolute eyecatcher voor de gevel is de structurele buitenzonwering met rechthoekige design lamellen die zorgen voor een optimaal werkklimaat en een maximale daglichttoetreding, waardoor oververhitting tijdens de warme zomermaanden geen kans krijgt.

Gezondheid centraal

Met het nieuwe burelencomplex kan de Belgische ventilatiespecialist dan ook meteen een visitekaartje afgeven op het vlak van duurzame ventilatie in combinatie met architecturale zonwering. Of hoe op een natuurlijke manier een gezond binnenklimaat voor alle medewerkers gecreëerd wordt, zonder gebruik te maken van energieverslindende airco’s. ‘Gezondheid centraal’, een onderdeel van de bedrijfsmissie die ook doorgetrokken wordt naar de nieuwe kantoren, waar naast ergonomische kantoorruimtes en vergaderzalen ook ruimte is voor een fitness.

30 jaar Duco

Een ding staat vast: binnen geruime tijd verrijst het nieuwe burelencomplex langs de E40 in Veurne. In 2021 hoopt Duco dan ook z’n 30ste levensjaar te kunnen vieren in het gloednieuwe gebouw. Beslist iets om naar uit te kijken.