1 oktober 2020

Metaglas Groep viert 45-jarig jubileum

Het familiebedrijf Metaglas viert vandaag haar 45-jarig bestaan. De onderneming maakt sinds de oprichting in 1975 slank geprofileerde glas- en metaalconstructies voor uiteenlopende projecten. Metaglas is uitgegroeid tot een jong en innovatief middelgroot MKB bedrijf. In de afgelopen 45 jaar is niet alleen de bouwsector sterk veranderd, ook Metaglas als bedrijf. Sinds 1 september dit jaar heeft de organisatie, die zo’n 110 medewerker telt, zich in twee bedrijven opgesplitst om de bedrijfsactiviteiten van de onderneming te optimaliseren.

Metaglas werd in 1975 opgericht door Piet Groenendaal (overleden 2020) in het centrum van Tiel. Piet Groenendaal begon met het maken van een gemakkelijke toepassing voor ventilatie: een hardglazen klepraam zonder kozijn. Waarnaar hij in tijden van de oliecrisis een geïsoleerde versie bedacht. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een specialist van aluminium gevelelementen en interieuroplossingen voor nieuwbouw-, renovatie- en transformatieprojecten. Heske Groenendaal, directeur-eigenaar: “Metaglas staat al 45 jaar voor maximale transparantie, dit is terug te zien in onze producten die we zelf ontwikkelen. Wij zijn gespecialiseerd in unieke glas- en metaalconstructies zoals aluminium ramen, deuren, balkonbeglazing, hardglazen wanden en gevelschermen. De opgedane kennis en ervaring nemen we dagelijks mee in de verdere ontwikkeling van onze producten. Zo zorgen wij dat onze klant altijd de beste uitwerking krijgt voor het project of uitdaging. Wij gaan verder waar andere stoppen. Dat is ons motto.”

Deze aspecten vormen nog steeds de basis van Metaglas, al is de organisatie behoorlijk veranderd de afgelopen jaren. Heske Groenendaal: “We zijn ons meer gaan focussen op procesverbetering, zijn er diverse automatiseringen doorgevoerd en is de bedrijfsstructuur aangepast. Interne veranderingen om te zorgen dat onze producten en het proces steeds de verwachtingen van de klant overtreft. Daarnaast hebben we sinds september dit jaar onze bedrijfsactiviteiten opgesplitst in meerdere bedrijven. Metaglas, bestaande uit een aantal nieuwe businessunits, zal zich volledig gaan focussen op de ontwikkeling, productie en montage van geïsoleerde aluminium gevelsystemen. De nieuwe zusteronderneming Mview+ zal zich specialiseren in het ontwikkelen en produceren van ongeïsoleerde glasconstructies. Dit hebben we gedaan met hetzelfde doel: het aanbieden van innovatieve producten met de beste service en kwaliteit.”

De Metaglas Groep zal de komende jaren zich door blijven ontwikkelen als specialist in de gevelbranche en scheepsvaart. Heske Groenendaal: “Zowel de gevelbranche als scheepsvaart snakt naar nieuwe duurzame ontwikkelingen en oplossingen, dit biedt ons nieuwe kansen. Kortom blijven wij onze producten optimaliseren om zo mooie en de beste producten te kunnen aanbieden.”

Over Metaglas
Metaglas is specialist in het ontwikkelen en produceren van minimalistische geïsoleerde gevelelementen zoals aluminium ramen, deuren en schuifsystemen. Alle producten worde duurzaam geproduceerd met maximale transparantie als uitgangspunt. Metaglas focust met haar verschillende businessunits op specifieke markten waaronder villabouw, transformatie, woningbouw en scheepsvaart.

Over Mview+
Alle ongeïsoleerde glasoplossingen zijn ondergebracht in de nieuwe zusteronderneming Mview+ BV. Mview+ focust zich met haar productrange, die voornamelijk bestaat uit glas, op het verbeteren en optimaliseren van het binnenklimaat voor zowel nieuwbouw-, renovatie- als transformatieprojecten. De glasoplossingen kunnen worden onderverdeeld in drie pijlers: (na) isolatie, geluidsbeheersing en lichttoetreding. Dit alles om een optimaal woon- en werkcomfort te realiseren.