24 september 2024

NSG Group introduceert HomeComfort op glasstec 2024

NSG Group, bekend van de Pilkington-glasproducten, zal haar nieuwe HomeComfort-assortiment introduceren op glasstec 2024. Het evenement, dat plaatsvindt van 22 tot 25 oktober in de Messe in Düsseldorf (D), zal deze producten in de schijnwerpers zetten, naast de voortdurende makechange™-duurzaamheidsinitiatieven van de NSG Group.

Balans tussen duurzaamheid en comfort
Met een lange geschiedenis van innovatie, die teruggaat tot de oprichting van Pilkington, blijft NSG Group de glastechnologie verder ontwikkelen. Als pioniers van het floatglasproces zet het bedrijf zich in om zowel de duurzaamheid van haar producten, als het comfort van woon- en werkomgevingen te verbeteren. Het nieuwe HomeComfort-assortiment is ontworpen om aan deze visie te voldoen en biedt glasoplossingen die zowel milieubewustzijn als gebruikerscomfort benadrukken.

HeatComfort: Duurzame verwarmingsoplossing
Eén van de belangrijkste producten in het HomeComfort-assortiment is HeatComfort, een verwarmend isolatieglas met de elektrisch geleidende NSG TEC™-coating. Deze technologie biedt infraroodverwarming, een duurzame methode voor het verwarmen en isoleren van woningen. Hoewel glas over het algemeen goede isolatie biedt, kan er nog steeds warmteverlies optreden, vooral tijdens koudere maanden. HeatComfort minimaliseert niet alleen het warmteverlies, maar zorgt ook voor een stabiel en comfortabel binnenklimaat. Hoewel het de U-waarde niet verandert, kan deze technologie de energie-efficiëntie van een woning verhogen, waarbij comfort en duurzaamheid worden gecombineerd.

LuxComfort: Geïntegreerde zonwering
Een ander product in het HomeComfort-assortiment is LuxComfort, dat jaloezieën integreert tussen de glasbladen. Deze oplossing beschermt tegen zonnewarmte en -licht, waardoor het geschikt is voor energie-efficiënte bouwprojecten. LuxComfort verbetert niet alleen de esthetiek, maar ondersteunt ook een lager energieverbruik en voldoet aan strengere klimaatregelgeving.

In de warmere maanden blokkeert LuxComfort zonlicht om oververhitting te voorkomen, terwijl in koudere perioden de geïntegreerde jaloezieën kunnen worden opgetrokken om meer zonlicht binnen te laten, waardoor de stookkosten worden verlaagd door het gebruik van natuurlijke zonne-energie. Deze dubbele functionaliteit optimaliseert het comfort, zorgt voor privacy wanneer nodig, en vermindert het energieverbruik voor zowel koeling als verwarming.

Optimale klimaatbeheersing met HomeComfort
Het HomeComfort-assortiment biedt het hele jaar door optimale klimaatbeheersing, die eenvoudig te beheren is, zowel thuis als onderweg. In combinatie met HubComfort kunnen gebruikers hun producten op afstand bedienen, zoals het neerlaten van jaloezieën of het inschakelen van de verwarming voordat ze thuiskomen. De HomeComfort-app, die compatibel is met populaire smart home-assistenten, maakt gecentraliseerd en vereenvoudigd beheer van alle HomeComfort-producten mogelijk.

Het doel achter HomeComfort
"Nu thuiswerken steeds gebruikelijker wordt, is het creëren van een thuisomgeving die comfort en efficiëntie in balans brengt, nog nooit zo belangrijk geweest," zegt Alderlan Vitalino, Global VA en Marketing Director Europe Architectural Glass SBU. "HomeComfort is ontwikkeld om aan deze behoefte te voldoen, met glasoplossingen die woon- en werkruimtes comfortabeler, energie-efficiënter en flexibeler maken."

NSG Group is van plan om het HomeComfort-assortiment in de toekomst verder uit te breiden en zo het leefcomfort verder te verhogen met de focus op duurzaamheid.

Andere innovaties
Naast het HomeComfort-assortiment zal NSG Group andere producten presenteren op glasstec 2024. Bezoekers van onze stand kunnen kennismaken met Pilkington Mirai™, het glas met de laagste ingebedde koolstof, en Pilkington AviSafe™, ontworpen om de veiligheid van vogels te verbeteren terwijl de zichtbaarheid behouden blijft. Deze producten, samen met HomeComfort, weerspiegelen de inzet van de NSG Group voor innovatie en duurzaamheid in de glasindustrie.

Bezoek NSG Group op Glasstec 2024
Voor meer informatie over de producten en technologieën van de NSG Group: bezoek onze website of kom langs op stand G20 in Hal 10 tijdens glasstec 2024 in Düsseldorf.