4 juni 2021

Nieuw hoofdkantoor Intal toonbeeld circulaire toekomst

Met de transformatie van het nieuwe pand geeft Intal invulling aan de ambitie voor circulair ondernemen. In Schagen heeft Intal een afgeschreven industrieel pand gekocht dat op een circulaire manier getransformeerd wordt tot een nieuwe duurzame productielocatie en hoofdkantoor. Daarnaast investeert het bedrijf in mensen, producten, automatisering en circulariteit om verder te kunnen groeien.

CIRCULAIR ONDERNEMEN

Rudy Schipper, eigenaar en directeur van Intal: “Wij geloven in een circulaire economie en gaan grote stappen maken om daar onze bijdrage aan te kunnen leveren. Al het aluminium dat wij in onze  raam-, deur- en vliesgevelsystemen toepassen wordt nu al grotendeels geproduceerd uit gerecycled aluminium, maar we gaan verder dan dat." Intal is bezig met de ontwikkeling van businessmodellen om het gehele proces van inkoop tot en met realisatie van projecten circulair te maken. Denk daarbij aan terugname van producten na gebruik zodat de materialen gerecycled kunnen worden of hergebruikt waarmee de grondstoffen hun waarde blijven behouden. Het is de ambitie van Intal om een showcase te maken op het gebied van circulariteit, duurzaamheid, LEAN-werken en op het gebied bedrijfscultuur.

CIRCULAIR VERBOUWEN

Het pand in Schagen wordt met circulaire materialen verbouwd tot een modern duurzaam pand. Bestaande materialen worden waar mogelijk hergebruikt of gerecycled. Ook worden er veel duurzame oplossingen toegepast om de ecologische footprint van Intal zo klein mogelijk te maken. Denk hierbij aan zonnepanelen op het dak, optimale isolatie en duurzame verwarming. In de dagelijkse bedrijfsvoering is duurzaamheid voor Intal nu al een belangrijk speerpunt. Intal is papiervrij, optimaliseert haar afvalscheiding, heeft een energiezuinig lichtplan en investeert in een elektrisch wagenpark.

FEEL CONNECTED

De medewerkers van Intal worden gestimuleerd om mee te denken over de transformatie van het pand in Schagen. Daardoor is iedereen betrokken bij het project en wordt het bewustwordingsproces op het gebied van duurzaamheid en circulariteit verder vergroot. Samen creatief ondernemen, ook dat maakt Intal tot een krachtig bedrijf. Per september 2022 wil Intal volledig operationeel zijn in Schagen.