1 november 2021

Rechtstreekse marktontwikkeling door Jansen in Nederland en België

Jansen AG, de marktleider voor stalen raam-, deur- en gevelsystemen, opent op 1 januari 2022 een kantoor voor Nederland en België. Daarvoor neemt Jansen medewerkers van Kloeckner ODS in dienst, die tot nu toe het verkoopwerk deden. De duurzame stalen profielsystemen van het Zwitserse familiebedrijf Jansen worden wereldwijd in tal van gebouwen toegepast. In Nederland en België worden de stalen ramen, deuren en gevels voor binnen- en buitengebruik exclusief door Kloeckner ODS verdeeld.

Ze geven vorm aan gebouwen zoals het onlangs bekroonde Boijmans van Beuningen in Rotterdam, zorgen voor veiligheid in het gebouw van de Raad van Europa in Brussel of het Europese Hof van Justitie in Den Haag, bewaren de elegantie van gebouwen zoals het Koninklijk Museum voor Midden Afrika in Tervuren (Brussel) en blazen het beroemde Gare Maritime in Brussel een tweede leven in.

Kloeckner ODS en Jansen AG kondigen nu aan dat zij hun langdurige samenwerking op 31 december 2021 beëindigen. Dat gebeurt in onderling overleg: beide bedrijven willen hun partners een vlot proces garanderen tijdens de overgangsfase en daarna.

Vanaf 1 januari 2022 wil Jansen de Nederlandse en Belgische staalmarkt zelf gaan bedienen met een lokaal kantoor. Het team van Kloeckner ODS rond Ron Jacobs en Tim van Looveren, dat tot nu toe het verkoopwerk voor Jansen Stahlsysteme deed, zal bij Jansen in dienst treden. Zij blijven in de markt dus het eerste aanspreekpunt voor Jansen gevelsystemen, ramen, deuren en scheidingswanden in staal voor binnen- en buitengebruik.

Foto: Ossip van Duivenbode