16 juli 2021

Renson & Deceuninck – Quick-Step cycling team gaan opnieuw met elkaar in zee

Na een korte afwezigheid in het internationale wielerpeloton is Renson vanaf 2022 opnieuw als partner in de koers te zien. De trendsetter in ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’ zette z’n handtekening onder een nieuwe deal voor de komende 4 jaar als ‘co-sponsor’ van het meest succesvolle team in het World Tour Peloton. Renson keert daarmee terug naar de stal waar het van 2013 tot 2015 zijn eerste stappen in de wielersponsoring zette.

Het Belgische Renson is fabrikant van en trendsetter in ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’. Met de focus op innovatie en internationale ontwikkeling schopte het familiebedrijf onder leiding van CEO Paul Renson het tot één van de snelst groeiende ondernemingen in Europa. Maar ook daarbuiten krijgt Renson met z’n totaaloplossingen voor gezond en comfortabel wonen stilaan voet aan de grond. Met belangrijke afzetmarkten in UK, USA, Australië, China, India en het Midden-Oosten covert het nu zelfs elk van de 7 continenten wereldwijd.

Om die internationale groei én de ambitie die schuilt in de baseline ‘Creating Healthy Spaces’ wereldwijd kracht bij te zetten, keert Renson in 2022 in het internationale wielrennen terug als partner van het Deceuninck – Quick-Step wielerteam. Renson is ervan overtuigd dat zowel het team als de visie erachter het ideale platform is om z’n wereldwijde merk- en productbekendheid een extra boost te geven.

Paul Renson (CEO Renson): “Met deze nieuwe overeenkomst keren we in de wielersport terug langs de grote poort, als partner van het sterkste team ter wereld met een gezonde ambitie en de wil om elke koers te winnen. Renson is een op en top Belgisch bedrijf met een internationale uitstraling. Ook daarin vinden we ons perfect terug in dit Belgische team en de overtuigende stempel die het drukt op de stijgende internationale impact van het wielrennen. De wielersport heeft bovendien heel wat gemeen met de ingesteldheid bij Renson, waar de sterkte van het team net zo goed afhangt van de individuele engagement en een sterke samenwerking.” 

Patrick Lefevere (teammanager Deceuninck – Quick-Step): “Ik ben uiteraard bijzonder opgetogen over deze overeenkomst met Renson als nieuwe partner. Met z’n hoofdkantoor in België is het in z’n domein een uiterst belangrijke speler. Ook met veel van onze andere sponsors delen we diezelfde ‘roots’. Net als hen willen we met onze aanwezigheid in het internationale wielerpeloton ook Renson dat extra duwtje in de rug geven om z’n merkbekendheid en marktaandeel nog te versterken.”