15 februari 2021

Scheuten breidt verder uit en investeert in nieuwe productielijn

Met de nieuwe Systron productielijn in de fabriek van Scheuten Projects in Venlo maakt Scheuten verdere stappen in het verhogen van de kwaliteit van zijn glasproducten: Met deze verticale bewerkingslijn wordt het glas dankzij waterjet technologie nog hoogwaardiger bewerkt met slechts minimale toleranties. 

Driedimensionale uitbreiding 

Siegfried Diesterbeck, businessunitmanager bij Scheuten Projects vertelt over de uitbreiding: “Met deze investering verbeteren we op drie fronten: Allereerst verhogen we de kwaliteit van onze glasproducten verder naar 1A topniveau. Dankzij de waterjet technologie kunnen we hoogwaardiger glas slijpen, boren, frezen en polijsten met perfecte (rand)afwerkingen. En dankzij de verticale bewerkingsmachine blijven er geen oppervlakteverontreinigingen achter op het glas, waardoor perfecte optische eigenschappen zijn gegarandeerd. Ook de toleranties nemen tot een absoluut minimum af, wat weer vele voordelen voor onze klanten biedt.” 

“Op de tweede plaats vergroten we onze productiecapaciteit in Venlo verder met deze investering, want er komt gewoon weer een productielijn voor glasbewerking erbij. Met de alsmaar stijgende vraag naar hoogwaardige glasoplossingen voor zowel gevelbouw als interieur, komen we daarmee tegemoet aan de wensen van onze klanten, ook voor wat betreft levertijden. En tot slot krijgen we met alle nieuwe mogelijkheden van deze innovatieve technologie toegang tot nieuwe markten, met name in de interieurbouw, waar we voorheen nog niet echt actief op waren.”, vervolgt Diesterbeck. “Met de nieuwe productielijn kunnen we interieurkwaliteitsglas probleemloos combineren met bijvoorbeeld zeefdruk en/of harden of lamineren van het glas en hebben we daarmee alles in één hand in onze fabriek. Dat is redelijk zeldzaam en voorkomt een hoop gedoe bij klanten”. 

Over Scheuten 

Scheuten behoort tot de marktleiders in Nederland in vlakglas voor de bouwindustrie en ondersteunt zijn klanten al sinds 1950 met een breed assortiment aan kwalitatief hoogstaande glasproducten en bij het uitvoeren van glas-technische projecten. Vanuit een eigen netwerk van regionale productiefaciliteiten en vestigingen in Nederland, België en Duitsland levert de snelgroeiende glasexpert betrouwbaar en snel glasproducten met thermische en geluidsisolatie, brand-, zon- en warmtewering, letsel- en inbraakveiligheid en design aan de (inter)nationale bouwwereld. Meer informatie is te vinden op www.scheuten.com.