13 februari 2019

Scheuten promoot inbraakbelemmerend glas met Stopinbraak.nu

Aandacht voor inbraakpreventie is er tegenwoordig meer dan voldoende. Overheidscampagnes (Maak-het-ze-niet-te-makkelijk), keurmerken (Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW), SKG-sterren) en tips en adviezen - online, op TV, in de social media - overal kom je het tegen. ”Laat het licht aan”, “sluit ramen en deuren af als je even weg bent”, “begin een WhatsApp buurtpreventie” en vooral: “Installeer deugdelijk hang- en sluitwerk voor alle ramen en deuren”. Op zichzelf allemaal zinvolle tips natuurlijk, maar nergens ook maar één woord over inbraakbelemmerend glas. Terwijl het glas het meest kwetsbare deel van een woning is. Daarom is er nu de nieuwe consumentenwebsite Stopinbraak.nu van Scheuten, met tips, feiten en fabels over inbraakpreventie. Uiteraard mét uitgebreide aandacht voor inbraakbelemmerend glas - een onmisbare schakel in goede inbraakpreventie.

Ondergeschoven kindje

Ruud Geerlings, CCO van de Scheuten Groep, legt uit: “In de glasbranche worden normen en richtlijnen alsmaar aangescherpt. Nog maar niet zo heel lang geleden konden huizen gewoon met enkel glas worden gebouwd. Tegenwoordig moeten twee- en drievoudig isolatieglas met isolerende gassen en extra isolerende Low-E coatings gebruikt worden om de isolatiewaarde en daarmee gepaard gaande energiebesparing te verhogen. Eenzelfde ontwikkeling zien we in de wet- en regelgeving rond veiligheidsbeglazing. Gehard en gelaagd glas worden steeds meer gevraagd, omdat het veiligheidsaspect door NEN 2608, NEN 3569 en het Bouwbesluit inmiddels zover doorontwikkeld is, dat veiligheidsrisico’s met glas zoveel mogelijk verbannen moeten worden. Prima ontwikkelingen natuurlijk. Maar voor inbraakpreventie is er niets geregeld. Standaard tweevoudig isolatieglas in je huis, maar wel het hang- en sluitwerk in orde? Géén probleem voor een PKVW-politiekeurmerk. Zelfs onze eigen overheid, die heel erg actief is met diverse voorlichtingscampagnes op het gebied van inbraakpreventie, rept met geen woord over inbraakbelemmerend glas in hun adviezen. Dat is toch apart?”

Zelf slachtoffer

“Met een steen of een koevoet ben je zo door standaard isolatieglas heen, zo heb ik helaas zelf een aantal jaren geleden bij mij thuis ook moeten ervaren. Het maakt wellicht wat herrie, maar wie is er tegenwoordig nog overdag thuis om het te horen? En als de politie eindelijk aankomt, dan is de inbreker natuurlijk allang gevlogen met jouw spullen. Daar sta je dan met je stevig hang- en sluitwerk en je keurmerk”, vervolgt Ruud.

Veiligheid is hot

Om de schijnveiligheid, die in stand wordt gehouden door de zwakste schakel (het glas) niet inbraakbelemmerend te maken, aan te kaarten, heeft Scheuten de website Stopinbraak.nu opgezet, die bedoeld is voor eindgebruikers/consumenten/particulieren. Geerlings: “We laten als glasbranche hier echt nog te veel liggen, want inbraakwerende maatregelen zijn inmiddels ‘big business’. Zeker in de huidige tijd waar het onveiligheidsgevoel van mensen wordt aangewakkerd door toenemende berichtgeving over bijvoorbeeld criminaliteit, aanslagen, terreur en vluchtelingen. Ook al is dat niet altijd terecht en laten de cijfers een ander plaatje zien, de maatschappelijke discussie zegt wat anders.”

Stopinbraak.nu label

Alleen inbraakbelemmerend glas volstaat niet. Derhalve informeert Stopinbraak.nu ook over andere inbraakpreventietips inclusief achtergrondinformatie, feiten en fabels, en dus ook over inbraakbelemmerend glas. Consumenten kunnen via een deelnemend netwerk van glasbedrijven een offerte en/of meer informatie aanvragen over inbraakbelemmerend glas en andere preventieve maatregelen. Wanneer ze via Stopinbraak.nu hun Multisafe® inbraakbelemmerend glas hebben gekregen, kunnen ze daarvoor via de website gratis inbreker-afschrikkende raamstickers en een certificaat aanvragen. Stopinbraak.nu wordt gepromoot via een uitgebreide Adwords campagne en is ook actief op diverse social media kanalen. Meer informatie op www.stopinbraak.nu