17 november 2020

Start gevelbouw Huis van Delft

Afgelopen week zijn de eerste prefab HSB gevelelementen, voorzien van aluminium vaste en verticaal schuivende ramen van Metaglas, voor het project Huis van Delft geleverd en gemonteerd op de bouwplaats. Het startschot voor de bouw van de eerste verdieping.

Folie voor kwaliteit 

De allereerst prefab gevelelementen zijn deze week gemonteerd in het iconische nieuwbouwproject Huis van Delft. Na een periode van voorbereiden, produceren en monteren van de producten in HSB elementen is dan nu écht de bouw gestart van de unieke gevel. Alle prefab elementen worden compleet met MethermoXL verticale en horizontale schuiframen van Metaglas geleverd op de bouw. Om de kwaliteit bij oplevering te kunnen waarborgen is er gekozen om alle elementen te voorzien van een HS Protect folie. Deze vloeibare spuitfolie is lucht drogende coating die materialen effectief beschermt en voorkomt krassen op glas en profielen. Zo behoren krassen en of beschadigingen tot het verleden. 

“Sable blue” voor Huis van Delft

Het bijzondere bouwwerk wordt gebouwd op de kop van de Spoorzone, naast station Delft Centraal op een steenworp afstand van de historische binnenstad. Huis van Delft, naar het ontwerp van architect Patrick Koschuch, is een ode aan de pioniers van Delft voor hun prestaties op het gebied van innovatie, techniek, water, zorg en gezondheid. Het project is een moderne vertaling van de oorspronkelijke woon- en geboortehuizen van deze belangrijke Delftse pioniers. De materiaalkeuzes spelen hierbij een belangrijke rol zoals de keramieken geveltegels, grote vliesgevels en aluminium kozijnen. Dit om een echte eyecatcher te realiseren in hartje Delft. De architect heeft gekozen voor het slank geprofileerde MethermoXL kozijnsysteem waarbij verschillende producten modulair worden gecombineerd. Alle aluminium ramen, deuren en schuifsystemen worden verdiepingshoog toegepast waarvan de profielen in de kleur “sablé blue” worden uitgevoerd. Het resultaat is een moderne en strakke gevel die volledig opgaat in het uitzonderlijke ontwerp.

In Huis van Delft komen 51 appartementen, atelierwoningen en maisonnettes. In de commerciële plint huisvesten innovatieve bedrijven en een moderne brasserie/stadscafé. Naar verwachting wordt Huis van Delft eind 2021 opgeleverd.