1 april 2021

Vorsselmans behaalt trede 3 Veiligheidsladder

Vorsselmans uit Loenhout behaalde op 31 maart jl. als eerste Belgische gevelbouwer in de bouwsector de erkenning “TREDE 3 op de Veiligheidsladder”.

Gezien het belang dat Vorsselmans hecht aan veiligheid, werkte het bedrijf vanaf 2021 mee aan De Veiligheidsladder (tegenwoordig Safety Culture Ladder), een instrument dat reeds door verschillende opdrachtgevers en bouwbedrijven in Nederland gehanteerd wordt. Deze Veiligheidsladder streeft er naar om het veiligheidsbewustzijn in alle lagen van de organisatie te stimuleren door te letten op houding, gedrag en cultuur. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn is in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede.

Het welzijn van de medewerkers is een topprioriteit binnen Vorsselmans. Als werkgever vindt zij het één van haar belangrijkste taken om ervoor te zorgen dat alle werknemers hun dagtaak kunnen uitvoeren in optimale omstandigheden en ’s avonds gezond en wel weer naar huis kunnen terugkeren. Veilig werken is hierbij een mentaliteit die door alle medewerkers uitgedragen moet worden. Het doel van Vorsselmans is om de komende jaren te groeien op de ladder en dat alle medewerkers zélf nastreven om veilig te handelen. Het bedrijf gaat met het behalen van dit certificaat een stapje verder dan het gekende VCA veiligheidscertificaat en streeft ernaar om actief mee te werken naar een optimale veiligheid op de bouwplaats.