23 april 2020

Vorsselmans verwerft nieuwe buitenlandse projecten

Een lichtpunt in deze tijd is dat het Belgische bedrijf Vorsselmans ondanks alle corona-perikelen en beperkingen in staat is gebleken toch twee nieuwe opdrachten in het buitenland te verwerven.  

Eén van de twee projecten is een nieuw Onderzoeksgebouw dat in Amsterdam voor de Vrije Universiteit Amsterdam gebouwd wordt (zie foto). Dit project wordt in een bouwteam gerealiseerd met de bouwcombinatie J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros SWT vof en het architectenbureau cepezed. 

In dezelfde periode start Vorsselmans de realisatie van Poolstreet West, vlakbij het Olympisch stadion te Londen. Pool Street West is een nieuwbouw voor University College London (UCL) - een schoolgebouw met daaraan 500 studentenwoningen gekoppeld. Het project is een ontwerp van Liftschutz Davidson Sandilands en wordt gerealiseerd door aannemer Vinci. De start van de productie te Loenhout is reeds voor dit najaar gepland.

Naast nieuwe projecten in Nederland en het Verenigd Koninkrijk heeft Vorsselmans ook heel wat uitdagingen op de Belgische thuismarkt. Zo is de realisatie van de Antwerp Tower in volle uitvoering, start binnenkort de productie voor BRU-city (een nieuw kantoorgebouw voor de Brusselse administratie) en volgen er nog tal van andere woningbouwprojecten.