Cultuurhuis De Nobelaer, Etten-Leur

VMRG leden
Gruijters Aluminium B.V.
VMRG partners
Reynaers Aluminium B.V.
Opdrachtgever
Gemeente Etten-Leur
Architect
Architectenbureau TenBrasWestinga
Aannemer
Bouwbedrijf Vrolijk BV
Opleverdatum
April 2022
Provincie
Noord-Brabant
Fotograaf
Tjerk van Duinen
Projectbeheerder
Gruijters Aluminium B.V.

Over het project

De Nobelaer is een cultuurhuis met bibliotheek, kunsteducatie, cultuuronderwijs, speelotheek, poppodium, evenementen en een middelgroot theater. De nieuwbouw aan de Parklaan is zo opgezet dat de verschillende disciplines optimaal kunnen samenwerken. Alle ruimtes zijn ontworpen voor meervoudig gebruik. Zo wordt de grote zaal uitgevoerd met een inschuiftribune en kunnen de studio’s rond de foyer ook worden ingezet voor publieksfuncties. Het gebouw heeft dubbele akoestische gevels. Gruijters Aluminium produceerde en monteerde de aluminium kozijnen, ramen, deuren en vliesgevels voor dit prachtige cultuurcentrum en paste daarbij systemen van Reynaers Aluminium toe.