3 oktober 2024

De Groot & Visser treedt toe tot internationale alliantie voor gevelbouw Weclad

De Franse bouwgroep Léon Grosse neemt een meerderheidsbelang in De Groot & Visser. Hiermee kan De Groot & Visser zijn positie als een van de grootste spelers in de Nederlandse gevelbouwsector verder versterken. De 
gevelbouwer treedt toe tot de internationale alliantie Weclad, die vandaag wordt gelanceerd. In deze alliantie kan De Groot & Visser, met de financiële en technische ondersteuning van Léon Grosse, zijn groeistrategie voortzetten, met name in grootschalige projecten. 

De Groot & Visser is in de afgelopen veertig jaar uitgegroeid tot een autoriteit in gevelbouw. Het bedrijf richt zich met name op de utiliteitsbouw en appartementencomplexen, zowel in nieuwbouw als in renovaties en transformaties. Met spraakmakende projecten zoals de gevels van The Pulse of Amsterdam op de Zuidas of de grootschalige renovatie van het ABN AMRO-complex in de Bijlmer is zichtbaar wat het bedrijf realiseert. Bij De Groot & Visser werken 110 medewerkers, in engineering, logistiek en productie. De huidige directeur Anita de Groot blijft als commercieel directeur aan het bedrijf verbonden. 

Weclad 
Met haar meerderheidsbelang in De Groot & Visser versterkt de Franse bouwgroep Léon Grosse zijn gevelactiviteiten. Eerder nam de bouwgroep in Europa al grote belangen in Kyotec, Rinaldi en Techniwood. Met deze bedrijven vormt De Groot & Visser de alliantie Weclad. De alliantie heeft de ambitie om Europees leider op het gebied van duurzame gevels te zijn. Gevels zijn een zeer belangrijke component in de energieprestatie van gebouwen. Weclad wil hiervoor de samenwerking op technisch, industrieel en commercieel vlak benutten en versterken. 
 
Gevelspecialisten 
De overname van De Groot & Visser door de Léon Grosse Group maakt deel uit van de internationale ontwikkelingsstrategie van haar geveldivisie. In 2020 nam de groep Kyotec over, en in 2023 Rinaldi en Techniwood. Deze strategie wordt voortgezet met een focus op de zeer dynamische Nederlandse markt, waar De Groot & Visser een sterke historische aanwezigheid heeft. Door de krachten te bundelen in de Weclad-alliantie combineren ze 
hun technische, industriële en commerciële capaciteiten om opdrachtgevers nog beter van dienst te zijn. 
- Kyotec is de Europese gevelspecialist voor complexe en technische schillen met meerdere materialen voor grootschalige projecten.  
- Rinaldi is het toonaangevende Franse gevelbekledingsbedrijf dat geprefabriceerde oplossingen op maat ontwikkelt. 
- De Groot & Visser is een van de toonaangevende Nederlandse gevelbedrijven voor nieuwe gebouwen en transformaties, met een focus op duurzame oplossingen. 
- Techniwood is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van houten geprefabriceerde gevels en is de bedenker van de Panobloc® houttechnologie Met de gecombineerde expertise en de technische en industriële capaciteiten in de alliantie is Weclad in staat om haar klanten het beste aanbod te garanderen op het gebied van kwaliteit, design en duurzaamheid. 

Geïntegreerde technische teams 
Binnen Weclad werken teams van geïntegreerde gevelontwerpdeskundigen verspreid over Europa in 7 ontwerpbureaus. De ontwerpteams zijn betrokken vanaf de commerciële fases en staan in direct contact met de productieteams om een totale controle van de projecten te garanderen. De vele gepatenteerde oplossingen die elk bedrijf binnen Weclad heeft ontwikkeld, worden ook gedeeld binnen de alliantie. Dit zijn onder andere de 
Panobloc® gevelpanelen (van biologische oorsprong), het Evost® HVAC-systeem (energiezuinig en modulair) en Kyofix (onzichtbaar bevestigingssysteem voor minerale gevelbekleding). De low-carbon unit van Weclad houdt zich bezig met het optimaliseren van hulpbronnen en de inzet van relevante technische oplossingen, zowel bij nieuwbouw- als renovatieprojecten, om zo altijd ook een duurzaam alternatief te kunnen bieden. De 5 
fabrieken van Weclad (in Frankrijk, Polen, Portugal en Nederland) geven de alliantie de capaciteit om alle soorten projecten in Europa te ondersteunen. "Met Weclad bieden we onze klanten zo de zekerheid van hoogwaardige, op maat gemaakte oplossingen voor hun projecten," aldus Bruno Moyne, managing director van Weclad. 

Over Weclad 
Weclad is de toonaangevende alliantie voor milieuvriendelijke architecturale gevels in Europa. Gesteund door de Léon Grosse Group biedt Weclad een compleet assortiment off-site gevels door 4 bedrijven: Kyotec, Rinaldi, De Groot & Visser en Techniwood. Met zijn volledig geïntegreerde ontwerpteams, Europese dekking en productiecapaciteit op meerdere locaties garandeert Weclad  zijn klanten lokale, hoogwaardige en flexibele oplossingen. Weclad bestaat uit 580 experts die zich inzetten voor de architectonische en duurzame transitie van steden. Zie ook weclad.com. 

Over De Groot & Visser 
De Groot & Visser is opgericht in 1980 en een van de grootste gevelbouwers in Nederland, gespecialiseerd in duurzame gevels. Het bedrijf biedt zijn klanten uitgebreide, duurzame oplossingen voor de gehele waardeketen: ontwerp, productie en installatie, voor nieuwbouw, transformaties en onderhoud. Als pionier op het gebied van duurzame gevels heeft De Groot & Visser de innovatieve BiCo-Skin (een lichtgewicht paneel gemaakt van gerecycled PET) en Ciskin (een paneel dat gemakkelijk te demonteren en te hergebruiken is) ontwikkeld. Bij De Groot & Visser werken 110 medewerkers.  
 
Over Léon Grosse 
Léon Grosse is een brede groep voor bouw- en openbare werken die zich inzet om verantwoord te bouwen, ecologische en maatschappelijke transities te versnellen en te zorgen voor de stad. Het bedrijf is opgericht in 1881 in het Franse Aix-les-Bains. De groep telt 2.800 medewerkers en behaalde in 2023 een omzet van €940 miljoen.