18 maart 2021

DUCO blaast 30 kaarsjes uit

Duco Ventilation & Sun Control in Veurne viert deze week zijn 30ste verjaardag. Om precies te zijn, schoot het bedrijf op 18 maart 1991 uit de startblokken met zeven werknemers. De ventilatiespecialist is sindsdien enorm gegroeid. Niet alleen werken er nu al zo’n 240 personeelsleden, ook wordt de bedrijfsinfrastructuur continu uitgebreid om de blijvende groei te kunnen blijven huisvesten. Grootse festiviteiten konden nog niet doorgaan, maar toch wou CEO Luc Renson dit jubileum niet ongemerkt laten voorbijgaan.

Als integraal onderdeel van het West-Vlaams bedrijvenlandschap is DUCO niet meer weg te denken uit de Westhoek. Gestart in 1991 in Nieuwpoort, is het bedrijf op vandaag uitgegroeid tot een toonaangevend Europese speler, waar dagelijks met passie aan ventilatiesystemen voor een gezond binnenklimaat gewerkt wordt. Al dertig jaar zorgt DUCO voor een gezond binnenklimaat in woningen, appartementen, scholen, kantoren en zorgcentra. Het bedrijf exporteert 85% van haar omzet, dewelke voor 100% geproduceerd wordt op de 10 ha productiesite in Veurne.

3 miljoen woningen vol zuurstof

In het eerste bestaansjaar, zorgde DUCO voor zuurstof bij 800 gezinnen. 30 jaar later voorzag de specialist in ventilatie en zonwering al meer dan 3 miljoen woningen van een gezond binnenklimaat. Een unieke prestatie, die volgens de CEO niet mogelijk was zonder een sterk DUCO-team, trouwe DUCO-dealers en tevreden klanten. Het 30-koppige R&D team streeft bovendien continu naar duurzame en innovatieve ventilatie- en zonweringsconcepten. “Dankzij die ambitie en doenersmentaliteit zijn we klaar voor een gezonde en groene toekomst”, glundert de West-Vlaamse ondernemer. 

Nieuwe kantoren

DUCO viert zijn 30ste verjaardag vanaf deze zomer in een gloednieuw kantorencomplex. De structurele buitenzonwering met rechthoekige designlamellen zorgt ervoor dat de nieuwe kantoren een absolute eyecatcher worden langs de E40. Bovendien kan de Belgische ventilatiespecialist ook meteen een visitekaartje afgeven op het vlak van duurzame ventilatietechnieken met slimme, natuurlijke ventilatie in combinatie met intensieve nachtventilatie. Of hoe op een natuurlijke manier een gezond binnenklimaat voor alle medewerkers gecreëerd wordt, zonder gebruik te maken van energieverslindende airco’s. De 7.500 m2 aan kantoorruimte faciliteren op hun beurt de blijvende groei van het DUCO-Team. Om de verdere groei van het bedrijf alle kansen te geven, is DUCO op zoek naar 30 nieuwe collega’s.

Klik hier om DUCO CEO Luc Renson aan het woord te zien.