18 september 2024

Blitta Gevelsystemen viert 150-jarig jubileum

Blitta Gevelsystemen, al 150 jaar een toonaangevende naam in de gevelbouw, viert dit jaar een bijzondere mijlpaal. Ondanks de uitdagende tijden in het verleden, staat Blitta sterker dan ooit en kijkt het bedrijf met vertrouwen naar de toekomst.

Dat mag gevierd worden
2024 staat bij Blitta in het teken van het 150-jarig jubileum. Tijdens diverse evenementen staan innovatie, expertise en groei van de afgelopen jaren centraal. Met onder andere een groots personeelsfeest en een relatiedag worden alle mensen die aan deze mijlpaal hebben bijgedragen in het zonnetje gezet. Het relatie-evenement vond in september plaats in Central Park in Utrecht, één van de vele projecten waar Blitta aan heeft bijgedragen.  

De dag begon in Venray met een speciale viering voor het personeel, waar het jubileummagazine 150 jaar Blitta werd gepresenteerd. Onder het genot van een heerlijke traktatie werd samen met het team teruggeblikt op de rijke historie van het bedrijf en werden de plannen voor de toekomst gedeeld. Op 5 oktober zal dit nogmaals uitgebreid gevierd worden met personeel en oud-werknemers tijdens het jubileum feest. 

Later op de dag werd het jubileummagazine ook aan onze klanten gepresenteerd tijdens het relatie-evenement in Utrecht. Onder het motto "wie jarig is, trakteert" werden alle gasten getrakteerd op een speciaal gebrouwen 150 jaar Blitta biertje. Tijdens de borrel werd ook stilgestaan bij het afscheid van oud-directeur Henk Schamineé. 

Klaar voor de toekomst
In de afgelopen 150 jaar is er veel veranderd in de gevelbouw. Waar Blitta ooit begon met de productie van stalen stalramen, vervaardigt het bedrijf tegenwoordig complexe gevels van aluminium.

Gemakkelijk is het de afgelopen anderhalve eeuw zeker niet geweest. Ook Blitta heeft moeilijke tijden gekend, maar het bedrijf staat nu sterker dan ooit. Mede dankzij aandeelhouder Van Berlo kan Blitta vol vertrouwen naar de toekomst kijken.

De toekomstplannen liggen al klaar, waaronder de uitbreiding naar de Engelse markt en de verbreding van het productassortiment om complete geveloplossingen te kunnen bieden. Daarnaast groeit Blitta nog steeds en zal het bedrijf op 1 januari 2026 verhuizen naar een nieuw pand. Dit pand biedt meer ruimte, het nodige comfort en sluit naadloos aan bij de visie en uitstraling van Blitta.

Blitta Gevelsystemen
Blitta Gevelsystemen is sinds 1874 een voorloper in de ontwikkeling en productie van gevelsystemen. Met een rijke geschiedenis en een sterke focus op innovatie, duurzaamheid en kwaliteit blijft Blitta een betrouwbare partner voor aannemers, ontwikkelaars en architecten in heel Nederland. In dit jubileumjaar laat het bedrijf zien dat er hard gewerkt wordt aan de toekomst. Op naar de volgende 150 jaar!