10 september 2024

Gevex en Lenco slaan de handen ineen voor een toekomst vol groei en next level zonwering

Lenco®, toonaangevend specialist in hoogwaardige zonweringsoplossingen, heeft tijdens de zomervakantie een meerderheidsaandeel overgenomen in de firma Gevex. Met deze strategische overname versterkt Lenco® haar positie in de zakelijke zonweringsmarkt, waarbij de focus ligt op het verder uitbouwen van het aanbod voor aannemers, vastgoedbeheerders en zakelijke projecten.

Gevex: Specialist in zakelijke zonwering
Gevex, dat uitsluitend actief is op de zakelijke markt, is al jaren een vertrouwde naam voor aannemers en vastgoedeigenaren in Nederland. Als specialist in zonweringsprojecten ontwerpt, levert, installeert en onderhoudt Gevex een breed scala aan binnen- en buitenzonwering voor zowel commerciële als residentiële gebouwen. Op maat gemaakte oplossingen voor zakelijke klanten staan centraal, waarbij onderhoud en storingsbeheer een belangrijke rol spelen. Gevex was onderdeel van De Groot & Visser (DGV), een van de grotere gevelbouwers van Nederland.

De overname brengt geen veranderingen in het leiderschap van Gevex. Willem Biesheuvel, de huidige directeur, blijft aan het roer en behoudt zijn aandeelhouderschap. Deze continuïteit zorgt ervoor dat de relaties met bestaande klanten en medewerkers behouden blijven en dat de hoge service- en kwaliteitsstandaarden worden voortgezet.

Versterkte samenwerking voor betere dienstverlening
Door de intensieve samenwerking met Lenco® krijgt Gevex toegang tot innovatieve oplossingen zoals de gepatenteerde Lenco® lamelsystemen en de geavanceerde Best Controls besturingssystemen. Deze toevoegingen aan het productassortiment stellen Gevex in staat om nog betere en professionelere service te bieden aan haar klanten.

“Met de overname van Gevex kunnen we onze gezamenlijke expertise verder uitbreiden en onze klanten nog beter van dienst zijn. Gevex en Lenco® vullen elkaar perfect aan, wat resulteert in een sterkere marktpositie, een grotere landelijke dekking en een breder scala aan oplossingen voor onze klanten,” aldus Tonnie van Hooijdonk, directeur van Lenco®.

Focus op groei en innovatie in de zakelijke zonweringsmarkt
Beide bedrijven delen een visie op kwaliteit, klantgerichtheid, innovatie en duurzaamheid. Door de krachten te bundelen, kunnen Lenco® en Gevex gezamenlijk de noodzaak van zonweringsoplossingen op zowel architectonische als projectmatige basis nog beter onder de aandacht brengen. Met de overname van Gevex zet Lenco® een belangrijke stap in de verdere groei en innovatie binnen de zakelijke zonweringsmarkt.