Villa Holterberg, Holten

VMRG leden
Metaglas Groep
Opdrachtgever
Particulier
Architect
ZILT Architecten
Aannemer
Bouwbedrijf aan de Stegge B.V.
Opleverdatum
Mei 2023
Provincie
Overijssel
Fotograaf
Jeroen Musch Fotograaf
Projectbeheerder
Metaglas Groep

Over het project

INGEPAST IN HET LANDSCHAP

Het ontwerp van de villa werd geleid door de wens om zoveel mogelijk bomen te behouden. De gevel van de woning buigt vloeiend om de bomen heen, waardoor zowel binnen als buiten aangename ruimtes ontstaan. Dankzij de organische vorm integreert de villa harmonieus in de omgeving. Grote ramen van vloer tot plafond verbinden het interieur met het exterieur en bieden schitterende panoramische uitzichten op het omliggende bos.

 

VERBINDING

De onlangs opgeleverde villa bevindt zich op een open plek in het bos op de Holterberg. Naast het behoudt van bomen was een van de wensen het streven naar maximale verbinding tussen de bewoning en de natuur. Het ontwerp van binnenuit is als een wandeling door het landschap met telkens wisselende uitzichten.

 

SPEELS EN RUIMTELIJK

Alle woonfuncties zijn op de beganegrond gesitueerd, waardoor de villa zich uitstrekt over het volledige perceel en het contact met de omgeving vergroot. De combinatie van gebruik, indeling, oriëntatie en beleving resulteert in een interieur dat zowel speels als ruimtelijk is. Hierbij vloeien binnen en buiten naadloos in elkaar over.

 

GROTE RAMEN, MAXIMAAL DAGLICHT

In het ontwerp zijn grote ramen van vloer tot plafond ingepast. Deze grote MethermoXL schuiframen zorgen voor maximale daglichttoetreding en een optimale verbinding tussen de binnen- en buitenomgeving. Wat het natuurlijk effect tussen mens- en natuur verrijkt. Alle MethermoXL producten zijn maatwerk, gerelateerd aan de wensen van de klant. Voor deze villa was de wens om een pui toe te passen welke rond gebogen meebeweegt in het landschap. Een uitdaging welke Metaglas graag aangaat, met als doel het realiseren van de wensen van de klant.