Basiscursus Brandwerendheid voor de gevelbouw

Waarom deze cursus?

Het onderwerp brandwerendheid staat de laatste jaren veel in de belangstelling naar aanleiding van actualiteiten en door het wijzigen van wet- en regelgeving. Reden te meer om een cursus te ontwikkelen waarin alle relevante zaken omtrent de gevelbouw aan bod komen. Voor jou een uitgelezen kans om in twee middagen je kennis van brandwerendheid op te frissen en verder uit te breiden. 

Resultaat 

Na het succesvol afronden van deze cursus: 
Je bent een goede gesprekspartner als het over specifieke testen en onderzoeken gaat en kan klanten als deskundige te woord staan.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn: achtergronden / cijfers brand, overzicht Wet en Regelgeving, eisen met betrekking tot deuren, brandfysica / brandverloop, materiaalgedrag, constructiegedrag, begrippen, aandachtspunten regelgeving en normen, CE-markering, brandwerende beglazing, brandwerende panelen, toepassing materialen binnen systemen, basisprincipes voor oplossingen, uitvoeringsfouten en weerstand tegen rookdoorgang. 
 

Voor wie? 

Ben je constructeur, engineer, werkvoorbereider of werkzaam in een andere ontwerpende of technische functie waarvoor kennis van brandwerendheid specifiek gericht op de gevelbouw nodig is? Dan biedt deze cursus een goede basis om met meer inzicht aan de slag te gaan. 

De opleiding is niet alleen bedoeld voor leden van de VMRG. Integendeel. De opleidingen van de VMRG Academy zijn (open) opleidingen voor iedereen die een mooie toekomst binnen, of in samenwerking met, de gevelbouw na streeft.

Organisatie en docenten  

De cursus wordt verzorgd door een gerenommeerde docent die vanuit eigen kennis, ervaring en visie deelnemers meer inzicht geeft in de hedendaagse gevelbouw. De VMRG Academy draagt zorg voor de docenten. De cursusinhoud  is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van de VMRG Academy, VMRG partnerbedrijven en deskundigen. Aan het ontwikkelen van de cursus hebben de VMRG Academy, Reynaers, Hueck, Kawneer, Sapa: Wicona, Agentor, Panelen Holland, Kenniscentrum Glas, Efectis en SKG-IKOB meegewerkt. SKG-IKOB zorgt voor de organisatie van de opleidingen. 

Subsidie 

Om in aanmerking te komen voor subsidie kun je voor aanvang contact opnemen met: 

  • Stichting OOM als je bedrijf de CAO Metaalbewerking (Metaalnijverheid / BV11) volgt. Voor meer informatie zie www.oom.nl. Je kunt in aanmerking komen voor de PTT regeling 
  • Stichting A+O  als je bedrijf de CAO Metaalindustrie (Grootmetaal / BV10) volgt. Voor meer informatie zie www.ao-metalektro.nl 
  • SSWT als je bedrijf de CAO voor de Timmerindustrie volgt. Voor meer informatie zie www.sswt.nl 

Klik op 'Aanmelden' om de meest actuele cursusinformatie te vinden. Je meldt je dan nog niet direct aan.